Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Victor Vasarely Kompozíció fehér, kék és pirosban

Victor Vasarely: Kompozíció fehér, kék és pirosban
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Victor Vasarely magyar-francia művész mind életműve, mind megannyi elméleti munkája révén az op-art, vagyis az optikai művészet irányzatának legjelentősebb képviselője. Műalkotásaiban különböző geometriai elemeket épített egybe, amelyek optikai hatásuk következtében a mozgás, vibrálás és a tér érzetét keltik. Vega 2 című szitanyomata ilyen jellegű mű, amely szemünket becsapva optikai csalódást kelt.
A Vega 2-ön egyszerű mértani formákból: piros-kék négyzetekből és körökből bontakozik ki egy nagyméretű, a házibulik népszerű kellékeként használt diszkószerű gömb. Az összezsugorított és széthúzott színes körökből felépített gömb a térbeliség, a mélység és mozgás érzet hatását kelti, egy burjánzó sejthálózatot teremt.
Vasarely kitartó és szenvedélyes kutatások során alkotta meg az új művészetről vallott elméletét, amelynek egyik fontos tézise: „Én vallom, hogy az új élményeknek kifejezési formája már nem lehet az ÁBRÁZOLÁS, hanem az ÉRZÉKELTETÉS, egy áttett analógia révén.” Az új típusú művészet az elemek egyesítésével, melyet bizonyos szabályok határoznak meg, újjá formálja az ember környezetét, és így alakul ki az elemek új együttese, a struktúra. Egyszerű elemekből épített, módszeres kombinációk, ahol a szín egyben forma is.
Művészete az úgynevezett permutációs művészet kategóriájába sorolható, amely végtelen számú variációs és sokszorosítható lehetőségével megfelelhet a fogyasztói társadalom új igényeinek. „ A múlt egyedi mesterműve helyett manapság akár 1000 mestermű kreálható , minőségi vesztesség nélkül. A multiplikák a műtárgyak demokratikus formáit képviselik” –írta egy 1969-es pécsi kiállítása kapcsán.
Vasarely alkotása az 1969-1984 közötti Vega-korszakának, vagyis a kiterjedő és összehúzódó egyetemes struktúráknak szemet gyönyörködtető optikai terméke.
  

Részletek

Művész Victor Vasarely (1906 - 1997)
Cím Kompozíció fehér, kék és pirosban
Technika szitanyomat, papír
Elkészítés éve 1970-es évek
Jelezve j.j.l: Vasarely
Állapota kiváló
Limitáció 151/250
Szélesség 48 cm
Magasság 48 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem