Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Incze Mózes Komoly játék

Incze Mózes: Komoly játék
3400000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Incze Mózes festőművész alkotásán a legerőteljesebb motívum két kéz. A test nélküli kezek egy kerek tükörlapot tartanak, amely fölött lebeg egy átlátszó, nyitott tetejű dobozba zárt gömb. A háttérben szűk ablaknyíláson át kiláthatunk a felhős égboltra. Az áttört fal érzékelteti, hogy egy szobabelsőben vagyunk, ahol egyébként nincs a hagyományos értelemben vett tér. Csak töredékek jelzik: falsíkok, egy ajtó kerete. A világosbarna, fekete, szürkés és rózsaszín színfoltok azonosíthatatlan tárgyakként töltik ki a kép terét, amelynek realitását megkérdőjelezi a háttérben gomolygó füst.
Incze Mózes: Komoly játék című munkája a sejtések világába kalauzolja a szemlélőt. A művész hagyományos és modern festészeti stílusjegyeket felvonultató alkotásán három felismerhető elem van a középpontban: az emberi kéz, a gömb és a tükör. Minden más eleme a képnek olyan, mintha több nézőpontból ábrázolna egy olyan világot, amely széttöredezett, darabjai csak a néző szemével állnak össze, és szabadon értelmezhetőek. Ahogy a kézfej mögött felsejlik az alak, úgy egészíthetjük ki reális képpé e töredékeket. Incze festményén szétszóródott tárgyak nyomaira bukkanhatunk, amelyek a lebegés látszatát keltik, ahogy a három fő elem is. Ez a szürreális világ a sötét és világos tónusok konstruktív kompozíciójával alkot harmonikus rendet. Incze Mózes műve a sejtelmesen komor hangulat ellenére egyfajta belső misztikus fényt áraszt, amely csak úgy sugárzik a képről.
Festőművészként Incze Mózest az emberi lét foglalkoztatja. Érdeklődési köre és művészetének világa az utóbbi időben át- és visszaalakult, amíg el nem jutott a jelen idő megfestéséhez. Incze közös nevezőként a kultúráját folyamatosságában megélő emberi álláspontot kereste, mindezt a mítoszok és modernitás következményeinek egybevetésével. Brilliáns ecsetkezeléssel készült műve, a Komoly játék is ezen álláspontot próbálja feltárni.
  

Részletek

Művész Incze Mózes (1975 - )
Cím Komoly játék
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2019
Jelezve hátul
Állapota kiváló
Szélesség 70 cm
Magasság 80 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem