Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szabó Vladimir Fürdőzők

Szabó Vladimir: Fürdőzők
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Szabó Vladimir életműve jelentős részét, habár festőművészként is jegyzik, mégis grafikái: ceruzarajzai és rézkarcai, kisebb hányadát festményei alkotják. Festészete tematikus jellegű, az avantgárd irányzatoktól függetlenül kibontakozó. Művészetének szellemi örökösei közé olyan alkotók tartoznak, mint Gulácsy és Csontváry, akiknek egyedi látásmódja, képi világa Szabó Vladimir festészetén is mély nyomott hagyott. A posztimpresszionizmus színélményeiből táplálkozó képeit az alkotó naiv, realista olykor szürrealista jegyekkel kiváló módon elegyítette.
Rajzain és festményein egyaránt ugyanazok a motívumkörök térnek vissza egyfajta ízes elbeszélőkedv keretében. Az állat (lovak és kutyák) és az embervilág (jól öltözött hölgyek, vagy éppen meztelen fiatal lányok) mellett képein az emlékezet tárgyi-természeti kellékeit, az érintetlen természetet körbevevő erdőket, dombokat, tavakat, látunk.
A „Fürdőzők" című sokalakos olajképén öltözködő lányok csoportját látjuk kiskutyáik társaságában a sűrű erdő közepén, amint vidáman cseverésznek egymással Az idillikus jelenet mögött szinte csak a jó öreg ökoszisztéma, a fák rengetege bontakozik ki. Szabó Vladimir sokfigurás, narratív realizmussal megfestett képét a természetelvű látásmód és tárgyilagos ember- és tájábrázolás jellemez leginkább.
Olajjal megfestett életképének barnás-vöröses koloritja eszünkbe juttathatja Gulácsy színvilágát, amíg a kompozíció Csontváry hatását tükrözi.

Részletek

Művész Szabó Vladimir (1905 - 1991)
Cím Fürdőzők
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1979
Jelezve j.j.l: Szabó Vladimir 1979
Állapota Kiváló
Szélesség 70 cm
Magasság 60 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem