Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Tornai Gyula Hatáncos

Tornai Gyula: Hatáncos
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A középiskola után a bécsi Képzőművészeti Akadémián tanult tovább Tornai Gyula. Majd Münchenbe került, ahol Ludwig von Löfftz német festőművész és tanár iskolájában folytatott stúdiumokat négy évig. Budapesten Benczúr Gyula oktatta festészetre, tőle tanulta meg azt a mélyenfénylő színvilágot, részletező rajzosságot, amely életművének darabjain visszaköszön.
Kezdetben életképeket festett. Majd nagyobb utazásokat tett, bejárta Olaszországot, Spanyolországot, Franciaországot, ahol híres mesterek alkotásait másolta. Eljutott a mesés keletre: Japánba, Indiába, de az afrikai kontinensen Algériába és Marokkóba is, az európai orientalista alkotók mekkájába 1904-ben. Az ottani egzotikus kultúra: a szerecsenek, háremőrök és odaliszkok (háremhölgyek) világa teljesen rabul ejtette.
Ennek hatására áttért az egzotikus témákra, számos képén örökítette meg az arab világ szereplőit. A ’Marokkói hastáncos hölgy’ című ceruzával készült tanulmányrajza is ilyen. Tornai aprólékos, részletező gondossággal ábrázolja a lenge öltözetű, szépséges háremhölgyet, aki könnyed táncával szórakoztatja a közönséget.
Tornai Gyulában egyfajta kalandvágy, gyűjtőszellem élt, amikor útjai messzi földekre vezették. Utazásai során az élményeken kívül tárgyakat is felhalmozott belőlük kiállítást rendezett. Orientalista festőművész volt, aki jól ötvözte az idegen kultúrák iránti lelkesedését az európai, akadémikus művészet- felfogással. Keleten a nyugati előadásmód, Európában a keleti téma tette őt sikeressé. A Marokkói hastáncos hölgyről az arab kultúra iránti őszinte és ösztönös rajongása árad.

  

Részletek

Művész Tornai Gyula (1861 - 1928)
Cím Hatáncos
Technika ceruza, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.j.l: Tornai Gy
Állapota
Szélesség 25 cm
Magasság 36 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem