Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Borsos Miklós Önarckép Mona Lisával

Borsos Miklós: Önarckép Mona Lisával
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A 20. század egyik legkiemelkedőbb szobrásza és grafikus volt Borsos Miklós akinek művészetét áthatja a reneszánsz szellemisége. Sikertelen főiskolai felvételije után az olaszországi Firenzébe utazott, hogy ott alaposan megismerkedhessen a reneszánsz művészettel. Habár pályája elején festőként indult, hamarosan a szobrászművészet mellett kötelezte el magát, az 1930-as évek közepétől márványszobraival, rézdomborításaival, érmeivel egy új, önálló plasztikai világot teremtett.
Habár a művészettörténet elsősorban szobrászként jegyzi, Borsos Miklós diófapáccal, tussal is dolgozott, 1927-től rézkarcokat is készített.
Egyik ilyen rézkarca az Önarckép Mona Lisával, amelyen hegedűvel a kezében a szemlélőnek háttal ül a művész. Borsos tekintete találkozik a vele szemben „elhelyezkedő" titokzatos mosolyú Mona Lisával, Leonardo da Vinci világhíres festményének modelljével. Az idős mester elégedetten szemléli alkotását, mintha valamit mondana modelljének, aki lágy mosolyával nyugtázza az alkotó jelenlétét.
Borsos grafikája nem vázlatszerűen megrajzolt, rajta a vastagon húzott fekete vonalak dinamikája uralkodik. Az egymás mellé húzott sűrű vonalaival az alkotó bizonyítja, hogy nem csak az anyag megmunkálásában, hanem a rézkarc készítésében és annak technikájában is jártas. Az Önarckép Mona Lisával Boros Miklós kései korszakának azon remekműve, amikor akkor már korosodó mester számos irodalmi műhöz készített illusztrációkat.  

Részletek

Művész Borsos Miklós (1906 - 1990)
Cím Önarckép Mona Lisával
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 1972
Jelezve b.l. Borsos M. 1972
Állapota Kiváló
Szélesség 36 cm
Magasság 56 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem