Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Földi Péter A kék madár unokája

Földi Péter: A kék madár unokája
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Földi Péter képeinek szereplői a népmesék és néphagyományok világából származnak. Élénk színvilágú alkotásainak egyik ilyen vissza-vissza térő kedvelt szereplője a madár, amelyet az alkotó sok ízben megfestett már. A kék madár unokáján is egy ilyen különös, emberi vonásokkal rendelkező állatkára vethetünk pillantást.
Ez az kicsiny jószág bizarr formát ölt a művész képén. Tányér méretű szomorú barna szemeivel néz ránk, tekintete egészen emberi. Világoskék feje nagyméretű, akár egy fiókáé, csőre szájszerű. Szárnyait még kölyök voltából fakadóan nem kezdte el bontogatni, karmait viszont már annál inkább, amelyeket ragadozó módjára kiereszt. Földi Péter kék madara egy hármas osztású (rószaszín, sötétkék, és fekete) tér előtt helyezkedik el, amelyből síkszerűen, szembetűnő módon rajzolódik ki a világos kolorittal megfestett torz “teremtmény” képe.
A festő műveinek ábrázolásmódjánál a gyermekrajzok, és az egyiptomi művészet kompozíciós, stiláris sajátosságait követi. Ez látszik a A kék madár unokája című képén is, ahol a dekoratív és síkszerű kompozíció terét csupán Maurice Maeterlinck drámaiíró boldogságos kék madarának “unokája” tölti be.
A kék madár több jeles alkotó munkásságát: Jackson Pollock és Hans Hartung expresszivitását, lírai absztracióját, Vajda Lajos, és Ámos Imre szuggesztióját idézi fel.
Az alkotó munkáját különleges módon, vizes páccal festett meg. A festékréteget vastagon, szálkásan hordta fel képére, így gazdagította a plaszticitás árnyalatosságát.
Földi Péter munkásságában a gyermekrajzok és a „neoprimitív festészet” mesterkéletlen, kozmikus világlátását követi. Erről tanúskodik a Kék madár unokája is, amely az alkotóra oly jellemző stílusjegyeket hordozza magán.
 

Részletek

Művész Földi Péter (1949 - )
Cím A kék madár unokája
Technika vizes pác, papír
Elkészítés éve 2013
Jelezve Jelzés nélkül
Állapota Kiváló
Szélesség 32 cm
Magasság 42 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem