Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Incze Mózes A menet

Incze Mózes: A menet
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Incze Mózes művészi pályáját absztrakt festőként kezdte, majd a figuratív festészetben találta meg a saját formanyelvét. Hagyományos technikájú alkotóként leginkább az emberi test foglalkoztatja, így művein a tájképelemek mellett az emberi test alkotórészeit: kezeket, arcokat, és elvétve teljes alakokat figyelhetünk meg irreális, látomásos térbe helyezve. Ilyen képe A menet is, amelyen misztikus, lepelbe burkolózó figurák haladnak szépen libasorban.
A kép kompozíciójának középpontjában a férfiakból, egy asszonyból és gyermekéből álló menet halad előre egy szikla szirtjén álló négyszögletű kapu felé. Vonulásukat távolabbról figyeli két ladikban álló alak a képmező előterében. Ez a sötét víz-talán a Sztüx folyó- választ el a túlparttól, amely nem igazi föld, hiszen minden lebeg felette, beleértve a menetet is. A hármas osztású képmező hangsúlyos része az ég, borongós, sejtelmes fényeivel. Nem valóságos térben járunk.
Festménye a sejtelmek világába enged betekintést. A csónakban álló figura az Alvilág révésze, Kháron lehet, aki ladikján szállította át a holtakat a túlvilágra. A félkész építmény kapujának „szája” látszólag a semmibe vezet, mögötte egy kék folt ragyogása és egy barnás-feketés folt sötétsége arra enged következtetni, hogy bármi lehet mögötte. Incze gólyalábakon járó csoportjának lelkei bizonytalanul haladnak e rejtett világ felé.
A hagyományos olajtechnikával készült kép uralkodó színe a barna, földszínű alakjai az ezzel kontrasztban álló kékes légtérben menetelnek. Incze Mózes műve nagyfokú technikai tudásról és kompozíció készségről tanúskodik. Témaválasztásában követi a nagy elődök szellemét, festészete olyan jegyeket is hordoz, amelyek a reneszánszból erednek. Különös, szürreális világa mögött elmélyülten gondolkodó alkotó áll.

Részletek

Művész Incze Mózes (1975 - )
Cím A menet
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2010
Jelezve Hátul Incze
Állapota Kiváló
Szélesség 160 cm
Magasság 110 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) 4 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem