Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gross Arnold A művészet dicsérete

Gross Arnold: A művészet dicsérete
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Részletgazdag, színezett rézkarcaival hamar népszerűvé vált Gross Arnold, aki még főiskolai évei alatt rendszeresen látogatta a Szépművészeti Múzeumot, behatóan tanulmányozta a régi mestereket, különösen Rembrandt és Dürer metszeteit. Később, számára nem is volt kérdés, hogy ezzel a műfajjal kezdjen foglalkozni, az 1950-es években alakította ki egyéni, senki mással össze nem téveszthető stílusát, művészete a rézkarc teljes megújításán alapszik.
A korábbi egyhangú, fekete-fehér műveket a szivárvány színeiben pompázó, sodró lendületű, mégis nyugalmat és harmóniát árasztó képei váltották fel, ahogyan arról egyik fő művem „A művészet dícsérete" tanúskodik.
Mint akik egy fantázia szülte birodalomban járnánk, úgy bontakozik ki előttünk Gross Arnold részletekben gazdag grafikájának képi világa. A kompozíció középpontjában egy sátortető alatt festőt és modelljét látjuk, mögöttük egy félkör alakú színház képe bontakozik ki, amelynek páholya emberektől zsúfoltak, kiváncsian szemlélik az előttük zajló előadást. A kép alsó része sem marad szabadon, az építmény előtti kertet növények, napraforgók, antikizáló női szoborfejek, kicsiny házikók vidám alakjai tarkítják, szinte a természetben érezzük magunkat, ahogyan a háttérben kicsiny madarak is csivitelnek. A természet nyújtotta tükörben önnön arcmásunk, lények, emberek, művészet és hétköznapi élet, emlékek múltja, tudatunk jelene, képzeletünk jövője: álom és valóság egyszerre tűnik fel Gross Arnold rézkarcain.
A mester grafikáján szinte egyetlenegy millimétert sem hagy szabadon, ez a zsúfoltság azonban egyáltalán nem zavaró, hiszen a gyerekrajzok kompozícióját követve az elemek organikus egységbe „olvadnak" össze. A művészet dícséretét Gross páratlan technikai tudása, finom vonalvezetése és tartalmi-formai összhangja jellemzi.
 

Részletek

Művész Gross Arnold (1929 - 2015)
Cím A művészet dicsérete
Technika színezett rézkarc, papír
Elkészítés éve 1969
Jelezve j.j.l: Gross Arnold
Állapota Kiváló
Proveniencia Német magángyűjteményből
Szélesség 55 cm
Magasság 45 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem