Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Amerigo Tot: Akt
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Az elsősorban szobrászként dolgozó Amerigo Tot sokoldalú alkotó. Nem csak kisplasztikákat, domborműveket, hanem kerámiákat és rajzokat is készített. Emberi alakokat ábrázoló grafikáinak női aktjait hol párokba, hol csoportokba rendezi, de önmagukban is ábrázolja őket, mint Akt címet viselő rajzának modelljét is.
Grafikáján ruhátlan női alak ül modellt, lábát keresztbe téve térdére könyököl. Mintha szégyellné testét, egyik kezével gömbölyded mellét takargatja, tömör idomai zárt formát alkotnak, így teste szoborszerű.
Amerigo Tot művének aktja nem klasszikus, görög szépség. Tömbszerű, súlyos testét olyannak látjuk, ahogyan egy szobrász bontja ki alkotásának anyagából a formát. Ez az asszonyi, érett test mégis biztos vonalakkal megrajzolt, könnyed grafika. A vékony, fekete vonalak néhol csupán jelzik Amerigo Tot aktjának gömbölyded testét. A részletek helyett a körvonal rajzolja ki az alakot, amely furcsa, bonyolult pózban ül, arányai mégis pontosak. A grafika nagyszerűsége pont egyszerűségében rejlik. Az Akt több, mint tanulmányrajz, kevés, de letisztult eszközzel jeleníti meg a nőiséget, a vágy tárgyát, visszafogott, finom erotikával. 
 

Részletek

Művész Amerigo Tot (1909 - 1984)
Cím Akt
Technika monotípia, papír
Elkészítés éve 1948
Jelezve j.j.l. Tot 48
Állapota kiváló
Szélesség 53 cm
Magasság 74 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem