Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szkok Iván Angyali üdvözlet

Szkok Iván: Angyali üdvözlet
1400000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Igazán különleges alkotó a Képzőművészeti Egyetemen végzett Szkok Iván, aki bár díszítőfestő szakra járt, mintázást is tanult egyik mesterénél, a szobrászművész Somogyi Józsefnél. Pályaindulásakor olajképeket készített, ám már ekkor több művészeti ágban (falfestészet, gobelin, plasztika) dolgozott különböző technikákkal.
Olajvásznai mellett művészetének legfontosabb alkotásegyüttesét azok a gipsszel, agyaggal, temperával és poliészterrel készült domborművek képezik, amelyek egyszerre ötvözik a szobrászat és a festészet eszközrendszerét, hatásmechanizmusait. Erről a nagyszerű keverésedről vall az ’Angyali üdvözlet’ is. Szakrális témájú festmény-domborművének középpontjában egy finom vonásokkal rendelkező női arc néz ránk, akit a tér szinte minden irányából kezek érintenek meg. Szkok alkotásának különlegessége, hogy figurája térbeli hatást kelt, szinte „kilép” a képből. A dombormű mellett elhaladva úgy látjuk, mintha a címbeli angyal illuzionisztikus hatást keltve követné lépésünket, tekintetét le sem venné mozdulatunkról.
Szkok Iván expresszív erejű műve jól beleillik domborműveinek sorozatába, amelyek egyszerre különlegesek és meghökkentőek.

Részletek

Művész Szkok Iván (1944 - )
Cím Angyali üdvözlet
Technika olaj és temperával festett gipzs és hungarocell
Elkészítés éve 1986
Jelezve j.j.l: Szkok I 1986
Állapota
Szélesség 80 cm
Magasság 75 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem