Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Madarassy István Az Arnolfini házaspár keze

Madarassy István: Az Arnolfini házaspár keze
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A Kossuth-díjas ötvös-szobrászművész Madarassy István többgenerációs művészcsalád fiaként tanulmányait a Magyar Iparművészeti Főiskolán végezte, ahol mesterei Engelsz József és Illés Gyula voltak. Az 1974 óta kiállító nemzetközileg elismert alkotó „repertoárja" igen széles, a kisplasztikáktól és monumentális köztéri szobrokon át az ötvösművészeti alkotásokig terjed, de szobrászati és iparművészeti rekonstrukciókkal, restaurálással és díszlettervezéssel is foglalkozik. Alkotásai a főváros mellett olyan településeken állnak, mint Nagycenk, vagy Veszprém. Madarassy István autonóm szobrászatában kisplasztikái és nagyméretű plasztikái, domborművei leginkább a szakrális ikonográfia szimbólumait, alakjait jelenítik meg, de egyik művén a reneszánsz festészet egyik emblematikus alkotásának közismert kézfogása látható.
Az Arnolfini házaspár keze, avagy a „kézfogás" című alkotás a festmény két feltételezhető főszereplőjének, Giovanni di Nicolao Arnolfini itáliai kereskedőnek és feleségének „csupán" kézfogását ábrázolja. Az egymást szorosan összefogó eskütételre emelet kezek az alkotáson nem látható pár eljegyzésére vagy házasságkötésére is utalnak. Egyes értelmezések szerint azonban mivel mintha a nő keze mindjárt kicsúszna a férfiéből, így ez a szertartásos, majdhogynem hivatalos gesztus sokkal inkább valamilyen hivatalos, szimbolikus értékkel bír, mintsem a közelség, az összetartás kifejezésére.
Bármi legyen is az igazság, Madarassy István kiváló módon formálta meg adaptálta újra a Jan van Eyck portré híressé vált kézfogását bronzból Az alkotó még a festményen látható tükröt is a kezek mögé applikált, amelyben eredetileg a pár látható.

 

Részletek

Művész Madarassy István (1948 - )
Cím Az Arnolfini házaspár keze
Technika Vegyes technika, textil, réz (egyedi alkotás)
Elkészítés éve 1999
Jelezve j.Hátul
Állapota Kiváló
Szélesség 60 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem