Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Alejandro Pereyra: Batman
Magángyűjtemény, USA

Leírás

Az argentin származású Alejandro Pereyrát sokoldalú alkotóként ismerjük. Pályája elején reklámügynökségek alkalmazottjaként dolgozott, majd televíziós reklámok forgatásával és zenélésel is foglalkozott (zenekarokban gitározott, számos stílusba “belekóstolhatott”.) Habár kreativitása több területen is megmutatkozik, széles körű elismerésre mégis képzőművészként tett szert mind hazájában, mind külföldön. Pereyra művei elkészítéséhez egy speciális papír kollázs technikát alkalmaz: régi magazinok, újságok, plakátok lapjait felszabdalja, hogy aztán újra összeragasztva őket létrehozza egyedi munkáit, amelyeken nagyszabású kultfilmek sztárjait, karaktereit láthatjuk.

Papír kollázsának egyike Batman-t, a DC Comics népszerű szuperhősét, Bob Kane rajzoló és Bill Finger író kitalált karakterét ábrázolja. A „denevérembert” sötétkék és fekete jelmezében látjuk. Övének csatján egy éjfekete denevér tárja ki szárnyait, sziluettje emblematikus jelképe a filmnek. Fejére maszkot húzott, hogy elrejtse személyiségét. Pereyra kompozícióját kitölti robusztus alakja, amely vészjóslóan magasodik fölénk, kifejezve a karakter erejét és szuperképességeit.

Habár alakja félelmet keltő, a jó oldalon áll, olyan szuperhős, aki szülei halálát megbosszulva megesküdött rá, hogy egész életében a bűn ellen fog küzdeni. Így portyázik éjjelente, és védelmezi szülővárosának, Gothamnek polgárait a bűnözők, gonosztevők ellen.

A kép előterét és hátterét a Batman képregények lapjai, a sorozat rajzai alkotják, amelyek főként a denevérembert és egyik legismertebb ellenségét, Jokert ábrázolják. Pereyra minden kelléket összesűrített alkotásán, amitől a bőregér kultikus ikonná válhatott rajongói körében.

Technikájából adódóan Pereyra képe túlzsúfolt. Batman alakját a kivágott magazinok lapjai hol elfedik, hol takarják egymást, ő maga azonban kiemelkedik a lapok sűrűjéből, és kelt térbeli hatást.

Alejandro Pereyra ezúttal az egyik legnépszerűbb képregényhőst mutatja be, egy olyan figurát, akinek bőrébe sok-sok gyermek és felnőtt szeretne bújni. Batman tipikusan ilyen, hiszen melyik kisgyermek vagy felnőtt ne szeretne repülni, vagy mindenféle csodakütyüvel harcolni gonosztevők ellen? 

Részletek

Művész Alejandro Pereyra (1970 - )
Cím Batman
Technika Giclée Fine Art Print, papír
Elkészítés éve 2019
Jelezve j.j.l Pereyra
Állapota kiváló
Limitáció 1/25
Szélesség 60 cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem