Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Valent-Hódy Mihály Béke - 1956

Valent-Hódy Mihály: Béke - 1956
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Valent-Hódy Mihály az 1956-os forradalom és szabadságharc után elhagyta Magyarországot, előbb Ausztriába ment, majd Genfben telepedett le. Egy szomszédságában élő festőművész munkája inspirálta hogy felvételizzen Genfi Képzőművészeti Főiskolára, ahova szerencséjére be is került, megvalósítva gyermekkori álmát. Stúdiumai alatt olyan neves művészektől tanulhatott, mint Oskar Kokoschka, aki fontos szerepet játszott Valent-Hódy sajátos konstruktív, modern művészi stílusának kialakításában.
Pályája elején szobrászattal és szobrászattal foglalkozott. Kezdetben főként kollázsokat alkotott. Festészetében eleinte a pasztell színeket használt, majd az évek során képein mindinkább telített és élénk színek, konstruktív formák váltak dominánsá. Ez leginkább az a ‘Puzzle’ képek sorozatnál érzékelhető, amelyről a következőképpen vall: „Hosszú-hosszú útkeresés után kötöttem ki az egyszerű konstruktív formáknál és a tudatosan megválogatott és variált színeknél”.
’Paix 56’ című kollázsának geometrikus formái is voltaképpen, mint egy puzzle darabjai próbálnak összeilleszkedni a térben. Valent-Hódy Mihály kitüremkedő és vastag formákkal megkomponált műve az 56-os eseményeknek állít emléket és ahogy a cím (paix=békesség) békére hívja fel a figyelmet.
 

Részletek

Művész Valent-Hódy Mihály (1937 - )
Cím Béke - 1956
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2000-es évek
Jelezve j.j.l: Valent Hódy Mihaly
Állapota
Szélesség 110 cm
Magasság 96 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem