Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Alejandro Pereyra Black Mamba (Uma)

Alejandro Pereyra: Black Mamba (Uma)
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A Buenos Aires-is születésű Alejandro Pereyra sokoldalú alkotóként tevékenykedik. Reklámügynökségeknél dolgozott, televíziós reklámok forgatásával és zenével is foglalkozott, de elsősorban képzőművészként tett szert elismerésre. Pereyra egy speciáls papírkollázs technikát alkalmazva régi folyóiratok, magazinok és újságok darabkáit összeragasztva hozza létre műveit. Káprázatos kollázsain elsősorban filmekből jól ismert karaktereket ábrázol, mint például a Fekete Mambát.
Alejandro Pereyra Black Mamba (Uma) című alkotásán Quentin Tarantino filmrendező két részes kultikus wire-fu akciófilmjének fiktív karakterét, a Fekete Mamba néven elhíresült bérgyilkososztag tagját látjuk, akit Uma Thurman színésznő keltett életre a mozivásznon. Fekete Mamba sárga melegítőruhában, kezében szamurájkardját, a híres Hattori Hanzo pengét emeli fel, oldalra kifordulva áll harci pózban. A fiatal nő tekintete komor, szemében a bosszú tüze lángol. A hátteret a két film főbb szereplőinek újságból kivágott képmása és japán betűsorok képezik.
A Black Mamba technikájából adódóan zsúfolt, a kompozíció sűrűjében az egymásra ragasztott újságcsíkok elfedik egymást, belefolynak az alakba. A háttér sűrűjéből mégis kiemelkedik a főszereplő atletikus teste. A karján végígfutó erőteljes fekete kontúrvonal a kard markolatához vezet, ettől a mozdulat dinamikussá válik.
A Black Mamba Alejandro Pereyra egyedi karaktersorozatának egyik darabja. A művész alkotásának emblematikus karaktere pontosan felidézi előttünk Quentin Tarantino mesterművét A pop-arthoz sorolható mű egyszerű elemekkel ér el erős hatást. Marilyn Monroe vagy Jimmy Hendrix híres képmásához hasonlóan kultikus képpé válhat.

Részletek

Művész Alejandro Pereyra (1970 - )
Cím Black Mamba (Uma)
Technika papír kollázs, vászon
Elkészítés éve 2019
Jelezve hátul
Állapota kiváló
Szélesség 70 cm
Magasság 100 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) 1 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem