Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Crispijn van der Passe (id.): Concordia
Ár kérése
Időpontot szeretnék
Kérdés | Időpont

Leírás

Idősebb Crispijn van der Passe egy németalföldi rézmetsző dinasztiának volt alapítója, munkásságát több leszármazottja folytatta. A mester 1589-es kölni letelepedése során saját, családi vállalkozásba fogott, nyomdai kiadót hozott létre. Műhelye vallási és allegorikus nyomatokat, metszeteket készített megrendelői számára. A művész Concordia című munkája is ennek a rézmetsző műhelynek egyik korai terméke.
A holland művész alkotásán egy családi idill képét mutatja be. Az ebédlőasztalnál körben ülnek, vidáman esznek-isznak a háznép tagjai házi kedvenceikkel. A helyiségben egy óriási kandallóban tűz ropog, a kályha párkányát vázába helyezett virág, egyágú gyertyatartó, kép ékesíti. Az ebédlő sarkában baldachinos ágy áll. Az étkezőből egy nyitott ajtón át beláthatunk a konyhába, ahol a szolgálólány edényt súrol. A szoba fő helyén, a kép középpontjában két kőtábla áll egy szekrény tetején. Latin nyelvű szövege Máté evangéliumának 22. fejezetéből a 37-40, amely a két legfőbb parancsról szól: „Szeresd Uradat, Istenedet...” A kőtáblák fölött a kazettás mennyezetet az alábbi felirat dísziti: CONCORDIA (szeretet, egyetértés), amely az idézet második parancsaként a felebaráti, családi szeretetet hírdeti.
Crispijn van der Passe allegorikus jelentéssel ruházta fel munkáját. Concordia istennő már a római keresztények hite szerint is az egyetértés, az összhang megszemélyesítője. A jelen mű esetében a békés családi kör ezt a fogalmat jeleníti meg. Az alkotó oktató jelleggel, példázatként mutatja be a legfőbb parancs fontosságát. Műve a reformáció jegyében fogant tanító, igehírdető alkotás, az Írás szövegének harmonikus képi illusztrációja.
Crispijn munkája a hagyományos, sokszorosított grafikák készítésére alkalmas eljárással, rézkarcolással készült. Aprólékosan kidolgozott munkája felidézi előttünk a reneszánsz jól ismert alkotójának, Albrecht Dürernek és az ő korai rézkarcainak képi világát.
 

Eredetiségi igazolással
Keretezve

Részletek

Művész Crispijn van der Passe (id.) (1564 - 1637)
Cím Concordia
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 1589 körül
Jelezve a karcon
Állapota kiváló

Méretek

Szélesség 24 cm
Magasság 21 cm
Mélység 5 cm
Súly kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem