Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szőnyi István Család Zebegényben, háttérben a Dunával

Szőnyi István: Család Zebegényben, háttérben a Dunával
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A modern festészet egyik legfigyelemreméltóbb alkotója volt Szőnyi István, akinek olyan mesterei voltak, mint Ferenczy Károly és Réti István. Főiskolás korában leginkább a szecesszió és Rembrandt finom lazúrjai és a reneszánsz fény-árnyék festészete hatott rá, korai munkáiban az expresszív drámaiságot és az atmoszferikus plen air festés egységét kereste. Majd festészete 1923-ben éles fordulatot vett, miután Zebegénybe költözött. Szőnyi előszeretettel örökítette meg a Dunakanyar mellett található község festői szépségű táját, de számára kedves téma volt a paraszti élet mindennapi eseményeinek ábrázolása is, ahogyan azt a „Család Zebegényben, háttérben a Dunával" című képén remekül szemlélteti.
Kompozíciójának középpontában a címbeli sok tagot számoló család áll, mögöttük a pompás látványt nyújtó a Zebegényi táj és a Duna képe húzódik meg. Szőnyi fő műveinek sorozatát az 1930-as évektől többnyire temperával, világos (napfényjárta) finom színekkel, lágy tónusokkal festette meg. A „Család Zebegényben, háttérben a Dunával" is ilyen technikával készült. A mester képe színfoltokból felépített, a néha elmosódott kontúrok ellenére Szőnyi jól mutatja, hogy hogyan nézett ki korabeli paraszti család (főként öltözködés tekintetében) akkoriban. Hétköznapi témát megörökítő harmonikus és idilli hangú műve kiválóan érzékelteti azt a posztnagybányai stílust amit művészetével képviselt.
 

Részletek

Művész Szőnyi István (1894 - 1960)
Cím Család Zebegényben, háttérben a Dunával
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1944
Jelezve j.j.l: Szőnyi I
Állapota Kiváló
Proveniencia Magyar magángyűjteményből
Szélesség 60 cm
Magasság 115 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem