Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Mácsai István Csendélet Rembrandtal

Mácsai István: Csendélet Rembrandtal
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Mácsai István pályája elején életképeket, portrékat, csendéletek és szimbolikus alkotásokat festett, később az ember épített környezete, lakóhelye, és a főváros, Budapest jelentette számára festészetének fő tárgyát.
Munkásságát több fázisra tagolhatjuk. Fiatal korában a mesterétől, Bernáth Auréltól tanult könnyed, posztnagybányai-greshames ecsetkezeléssel dolgozott, alkotásai laza komponálásuak, „levegősek" voltak. Festői felfogása az 50-es, 60-as évek derekán keményebbé és szigorúbbá vált, az leginkább hiperrealizmussal lett rokonítható. A 80-as, 90-es években újabb fordulat következik, tovább feszíti képeinek kompozíciós rendszerét, amelyek a függőleges középvonalhoz képest már szimmetrikus fölépítésűek. A 90-es évek közepén aztán koloritja kivirul és sok városrészletet fest közvetlen környezetéről.
Művészetéről elmondhatjuk hogy azt szürnaturalista,fotórealista, hiperrealista festészet és az objektív kiemelés mögött emocionális indíttatás jellemez leginkább. A tárgyilagos hangvétel kereteiben sem mond le a piktúra hangulati-érzelmi értékeiről, képeit érdekes ötletekkel, jelképes kellékekkel teszi változatossá.
Teszi ezt a Hommage a Rembrandt című csendéletén is, amelyen Mácsai István egy enteriőr képét láttatja. A kompozíció középpontjába egy asztalt helyezett, amelyen virágokkal teli váza áll, gyümölcsök hevernek. A szoba „ékessége" az a falon függő portré, amelyet maga Rembradt készített egy, a korában élt műkereskedőről és szevedélyes műgyűjtőről Clement de Jonghéról. Az eredeti, 1651-ben készített rézkarc a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum tulajdonát képezi.
A Hommage a Rembrandt tisztelgés a holland festőgéniusz előtt, aki élete során közel 300 rézkarcot készített. Egyik ilyen rézkarcát mutatja, mint egy kép a képben Mácsai István is, aki „fejet hajt" a mester páratlan grafikai tudása előtt.

Részletek

Művész Mácsai István (1922 - 2005)
Cím Csendélet Rembrandtal
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1980-as évek
Jelezve j.j.l: Mácsai
Állapota Kiváló
Szélesség 80 cm
Magasság 60 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem