Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szabó Vladimir Csendélet tavaszi virágokkal

Szabó Vladimir: Csendélet tavaszi virágokkal
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Édesapja, id. Szabó Vladimir rajztanár révén már gyermekként kapcsolatba került a művészetekkel fia is. A rajzolással történt korai „randevú” terelte a Képzőművészeti Főiskola felé, ahol Csók István, Rudnay Gyula és Vaszary János oktatták. Mesterien bánt a ceruzával, ami szinte kikövetelte, hogy a későbbiekben illusztrátorként alkalmazzák. Kötetek százait illusztrálta, életműve nagyobb hányadában grafikákat (rézkarcokat) készített.
Jelentős festészete is, amely az avantgárd irányzatoktól függetlenül fejlődött ki. Művészetére jelentős hatást gyakorolt Csontváry és Gulácsy, akiknek egyedi látásmódja, képi világa Szabó Vladimir festészetébe is mélyen beleívódott.
Olajjal, akvarellel egyaránt dolgozott, utóbbi technikával készítette a ’Csendélet tavaszi virágokkal’ című képét. Csendéletének fő tárgya egy keskeny üvegbe helyezett tarka-barka, tulipánokból, tavaszi virágokból álló csokor. Posztimpresszionista színélményt keltő virágszálait lendületes vonásokkal húzta meg, foltokból összeálló kompozícióban.
Az alkotóra oly jellemző motívumköröktől (falusi látkép, lovasok, fiatal, táncoló lányok) eltérő „Csendélet tavaszi virágokkal” különlegessége éppen ritka témaválasztásában rejlik, amelyben épp oly otthonosan mozog.
 

Részletek

Művész Szabó Vladimir (1905 - 1991)
Cím Csendélet tavaszi virágokkal
Technika akvarell, papír
Elkészítés éve 1950 körül
Jelezve j.l: Szabó Vladimir
Állapota
Szélesség 45 cm
Magasság 30 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem