Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szőnyi István Dunakanyar Zebegénynél

Szőnyi István: Dunakanyar Zebegénynél
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Szőnyi festményén alkotói korszakának fő helyszíne Zebegény, és a község mellett elterülő Duna kanyarulatának látképe bontakozik ki. A mű előterében sűrű fák között megbújó romantikus hangulatú házikókat és hömpölygő folyó képét, a háttérben a kopár tájat és a hegyeket látjuk. Az eget sűrű, sötét felhőfoltok tarkítják, képük a folyó vizén fehér és szürke foltok formájában visszatükröződik. Az idő esőre áll. A festőművész zebegényi korszakának idilli művét mutatja be. Szőnyi István 1923-ban költözött a községbe, ahol fő témája a táj megfestése volt. Dunakanyar Zebegényben című műve feltárja előttünk a Zebegényt körülölelő tájat, annak romantikus hangulatát. Lágy tónusokkal megfestett művét élénk színhasználat, finom ecsetkezelés jellemez. Napfényjárta színek táncát látjuk a víz tükrén megcsillanni, sötét és világos foltú fák képe keveredik egymással. A fátyolszerűen szűrt fényhatások eléréséhez a tojástempera technikáját használta fel. Szőnyi a természet egységét kutatva, a tájképfestészet hagyományait követve mutatja be nekünk alkotói korszakának legkedvesebb helyszínét, és a Dunakanyar varászlatos kompozícióját.
Szőnyi István alkotói korszakának alkonya felé tartva, a fővárost hátrahagyva költözött Zebegénybe, ahol a falut és a tájat festette. Dunakanyar Zebegényben című alkotása az úgynevezett posztnagybányai stílust követi. Műve alkotói periódusának egyik legszebb, kései darabja, amely az ember és a természet közötti harmóniáról vall nekünk.

Részletek

Művész Szőnyi István (1894 - 1960)
Cím Dunakanyar Zebegénynél
Technika olaj, tempera, vászon
Elkészítés éve 1950 körül
Jelezve j.j.l: Szőnyi
Állapota kiváló, eredeti Szőnyi által készített alapozott keretben
Szélesség 77 cm
Magasság 54 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) 4 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem