Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Munkácsy Mihály Egy előkelő fiatal lány portréja

Munkácsy Mihály: Egy előkelő fiatal lány portréja
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Munkácsy Mihály a 19. század magyar festészet nemzetközileg is elismert mestereként vált Európa szerte is ismertté. Az 1870-es években kiemelkedő értékű realista vásznai mellett, karakteres portrékat is készített.
Egyik ilyen portréja az Előkelő fiatal hölgy portréja is, amelyet -a bal felső sarokban olvasható szignó tanusága szerint-párizsi korszaka alatt (1871-79) készített. Olajképén fiatal, jól öltözött lány ül, félig a néző felé fordulva, nyakában két aprócska virággal tarkított sötétkék medalion függ, fején a kor divatjának megfelelő svájci divatos sapkát visel. Munkácsy népszerű témái közé tartozott a portréábrázolás, számos női portrét készített. Az Előkelő fiatal hölgy portréja kiváló kvalitású mű. A vörös háttér előtt egyenes, merev testtartással ülő modell lágy arcvonásai jól kidolgozottak, kecses kezei szépen megrajzoltak. Habár Munkácsy portréinak jelentős része beazonosítható, a díszes, aranykeretbe „foglalt” modell személyazonossága nem ismert. Társadalmi rangja azonban könnyedén felismerhető elegáns ruházatából, ami arra enged következtetni, hogy egy előkelő, nagypolgári életet élő hölgy állhatott modellt a mesternek.

A svajci magángyűjteményből Magyarországra érkezett festmény 1961. június 6 án a Dorotheum aukcióján szerepelt 75. tételként.  

Részletek

Művész Munkácsy Mihály (1844 - 1900)
Cím Egy előkelő fiatal lány portréja
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1875 körül
Jelezve j.b.f.: Munkácsy M. Paris
Állapota
Proveniencia A svajci magángyűjteményből Magyarországra érkezett festmény 1961. június 6 án a Dorotheum aukcióján szerepelt 75. tételként.
Szélesség 20 cm
Magasság 30 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem