Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Luciano Longo Egyensúly

Luciano Longo: Egyensúly
980000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Átlósan 2/3 arányban osztott két színű síkon két tárgycsoport helyezkedik el a metszet vonalában. A bal oldali saláta levelek és a félbevágott kemény tojás a természet elemei, velük kontrasztban egy csillogó fémkanna és tölcsér. Úgy tűnik, mintha a tárgyak a síkon feküdnének, ám a kávéskanna oldalán egy tér belseje tükröződik egy emberi alakkal, aki mintegy kimutat a képből a szemlélőre.
A tojás a Húsvét ünnepéhez köthető, a termékenység szimbólumaként is értelmezhető, a régi korok nagymestereinek természethű, naturalista módján van megfestve. Mégsem hagyományos csendéletről van szó, hiszen a tárgyak egy síkon vannak elhelyezve. A teáskannában tükröződő kép Jan Van Eyck, flamand festőművész híres Arnolfini házaspár című alkotására utalhat. A kimutató alak Caravaggio, manierista festőművész szellemiségét idézi. Longo a reneszánsz mestereket idéző technikai eljárás szerint készítette el alkotását olajjal, fatáblára festve.
Az olasz származású művész alkotásaiban kiemelkedő szerepet játszik a csendélet (vanitas) műfaja. Egyensúly című művén a kompozíció adja a harmóniát az arányosan elhelyezett tárgyak csoportjával és az osztott síkkal. Ugyanakkor műve több, mint nonfigurális csendélet. A tükröződő kép jelentheti a tárgyakkal való azonosulást, egyensúlyt, hiszen az alak a kép részévé vált. Avagy mi lépünk ki a kompozícióból, hiszen egy másik, bizonytalan teret látunk. Longo alkotása ettől elgondolkodtató, modern.

Részletek

Művész Luciano Longo (1967 - )
Cím Egyensúly
Technika olaj, fatábla
Elkészítés éve 2018
Jelezve hátul
Állapota kiváló
Proveniencia művésztől
Szélesség 64 cm
Magasság 64 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) 3 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem