Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Diósy Antal Elegáns hölgy

Diósy Antal: Elegáns hölgy
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A budapesti Iparművészeti Iskola tanulója, majd a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt Diósy Antal, akit Körösfői Kriesch Aladár okított. Később Körösfői tanársegédjeként dolgozott, az ő irányítása mellett vehetett részt a zebegényi templom falképeinek festésében. Munkássága olyan gobelinek tervezésével indult, amelyeket felesége, Nagyatyai Teréz műhelyében készültek.
Diósy Antal számos tanulmányutat tett. Megfordult Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, de skandináv országokban is. Előbbi államokban illusztrátorként ért el sikereket.
Bélyegtervezésben is megbecsült alkotó volt, a szakirodalom mégis elsősorban akvarellistaként hivatkozik rá. Táj-és városképek, portrék megfestése fűződik a nevéhez, a műfaj népszerű hazai képviselője volt.
Élete utolsó két évtizedében készített arcképei között találjuk a ’Női portrét’ is, amelyen lábát keresztbe fonva, kezeit egymásra helyezve fiatal nő ül modellt. Ruhája, frizurája divatos, arckifejezése kedves, nyugodt.
Lágy vonalakkal, pasztell színekkel megfestett alakja jól mutatja Diósy mesterségbeli tudását, portréjának jellemábrázoló erejét.

Részletek

Művész Diósy Antal (1895 - 1977)
Cím Elegáns hölgy
Technika akvarell, karton
Elkészítés éve
Jelezve j.b.f: Diósy Antal
Állapota
Szélesség 27 cm
Magasság 37 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem