Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Párkányi Péter: Éva
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Párkányi Péter kortárs szobrászművész változatos anyagokból építi fel installációit: márvány talapzatra helyezi fa és vasszerkezeteit, bronzból öntött szobortöredékeit. Bravúros formakezeléssel mintázza meg torzóit, arctöredékeket, kezeket. Alkotásainak mindig része valamely működőképesnek látszó technikai szerkezet, fogaskerekek, kurblik, kötelek. Befejezetlennek tűnő szobrai statikai játékok, ahol az egyensúlyt a szoborból áradó erő hozza létre.
Éva című szobra kezével egy tömör kockára támaszkodik, amely fehér márványtömbön billeg. Párkányi fiatal lány alakjának főbb testrészei hiányoznak, bronzbarna, csillogó „bőre” alatt mechanikus fogaskerekek kattognak. Nőiessége mégis sugárzó, finom arcéle, melle, kecses karja teljessé teszi a nőideált, az örök Évát.
Párkányi kellő hangsúlyt fektet rá, hogy szobrait megtöltse mozgással, lendülettel. Éva esetén sincs ez másképp, aki mint egy cirkuszi erőművész, úgy ballanszíroz a bronzkockán izmos karjával. A testébe plántált fogaskerekek csak erősítik a dinamikát, a mozgás lendületét, az izmok munkáját. Az örök Éva, mint Madáchnál, képes a kibillentett világot helyreállítani, és egyensúlyt teremteni.
Az alkotó szobrával a szépség kifejezésére is törekszik, egy olyan el nem múló vonzerő ábrázolására, amely a világ mozgatórugója. Párkányi Éva című műve ezt a szépséget mutatja nekünk.
 

Részletek

Művész Párkányi Péter (1967 - )
Cím Éva
Technika bronz, márvány
Elkészítés éve 2020
Jelezve PRP
Állapota kiváló
Proveniencia művésztől
Limitáció 2/8
Szélesség 25 cm
Magasság 74 cm
Mélység 32 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem