Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Amerigo Tot Félakt

Amerigo Tot: Félakt
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Az elsősorban szobrászként dolgozó magyar származású, de főként Olaszországban élt Amerigo Tot azon kevés magyar művészek közé tartozik, aki még életében és halála után is ugyanolyan elismert hazánkban, mint Olaszországban. Sokoldalú alkotó, hiszen művészi pályája során nemcsak domborműveket, kisplasztikákat, hanem kerámiákat és rajzokat is készített.
Egyik ilyen litográfiai eljárással készült grafikája a ’Női akt’. Amerigo Tot vázlatszerűen kevés vonallal ragadja meg női modellje alsó testrészletét, mégis, szinte az egész alakot „látjuk” magunk előtt. A leheletfinom vonalaknak megrajzolt figura nem klasszikus görög szépség, tömbszerű teste inkább olyan, ahogyan egy szobrász bontja ki alkotásának anyagából a formát.
A Női akt biztos vonalakkal megrajzolt könnyed grafika, amelynek nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejlik. Amerigo Tot letisztult eszközökkel, visszafogott erotikával jeleníti meg a nőieséget, modellje eszünkbe juttattja Reich Károly grafikáinak stílusát is.
 

Részletek

Művész Amerigo Tot (1909 - 1984)
Cím Félakt
Technika litográfia, papír
Elkészítés éve 1980 körül
Jelezve j.j.l: Tot
Állapota
Szélesség 70 cm
Magasság 50 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem