Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Párkányi Péter Fény és árnyék

Párkányi Péter: Fény és árnyék
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Párkányi Péter munkássága főként grandiózus méretű köztéri szobrairól ismert. Tradicionális jellegű kisplasztikái és kiállítóterekben bemutatott alkotásai nagyrészt magántulajdonban vannak. Bravúros formakezeléssel megkomponált szobrai főként figuraközpontúak. Visszatérő elemei a kezek, kentaurok, pegazusok vagy lovak, amelyeket úgynevezett steam-punk stílusban, a viktoriánus kor szerkezeteivel komponál egybe. Szerkezetei időnként működésbe hozhatók, máskor a plasztikai nyelv részeként szolgálják a szobor kifejezőerejét. Ilyen bronzból és márványból készült alkotás a Fény és árnyék is.
Párkányi kispasztikájának márványtömbjére két ló sakkfigurája kapaszkodik fel. A barna és fekete, bronzból készült bábuk testét különböző méretű mechanikus fogaskerekek dísztik, a mozgás lendületét, a dinamikát erősítik. Az alkotó egy drámai mozzanatot öntött formába, a két paripa egymással versengve áll szemben, ahogy a sakkjáték sötét és világos küzdői. Az élethűen megmintázott lovak fején és nyakán az erek kidagadnak, egyikük hátrahőköl, amíg a másik fejét felszegve szinte felnyerít. Az ellentétet fejezi ki a fehér kocka és a fekete talapzat, a sakktábla színei.
Párkányi Péter nemes anyagokkal (márvánnyal, bronzzal) dolgozik. A Fény és árnyék is ezekből készült, és egy nemes küzdelem drámai erejét ragadja meg, ahol az ellentétes oldalon állók erejüket összpontosítva törekszenek győzelemre, mint a Vezércsel című amerikai Netflix mini televíziós sorozat fiatal sakkozólánya.


  

Részletek

Művész Párkányi Péter (1967 - )
Cím Fény és árnyék
Technika bronz, márvány
Elkészítés éve 2020
Jelezve PRP
Állapota kiváló
Limitáció 2/8
Szélesség 40 cm
Magasság 70 cm
Mélység 34 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem