Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Bakonyi Bence Floating 03

Bakonyi Bence: Floating 03
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Impozáns, belső teret, egy fürdő képét látjuk. A mű középpontjában egy lány alakja tűnik fel, aki a fürdő csempemozaikja fölött lebeg. Fejét hátrahajtja, hosszú haja libben. Teste, mintha súlytalan lenne, nem repül a légben, nem zuhan, nem emelkedik. Légiesen könnyű alakját a fentről érkező erőteljes, fehér fény ragyogja be. Gyöngyházszínű fürdőruhája harmonizál a fürdő, a víz színével. A lány teste háromszöget zár be a medencéhez vezető korlátokkal, lelógó karja a három mozaikdísz közül a középsőre mutat. A kép mértani szigorúsággal megkomponált. A háttérben a gyógyfürdő kapuja látható, a lebegő alakot pontosan ennek közepére helyezte a művész. Az épület elemei szimmetrikusan látszanak: a misztikus lényekkel díszített lábazat, a puttószerű szoborcsoporttal díszített oszlopfők, és a virágornamentikás faldíszek.
Bakonyi Bence fotográfus Floating 3 című művén Budapest szecessziós nevezetességét, a 20. század elején épült gyönyörű Gellért Gyógyfürdő belsejét örökíti meg. A fotó a műemlék valóságos, impozáns belső terét dokumentálja, akár egy képeslap. A különlegességét a lebegő lányalak adja, aki mintha elmerülne ebben a reális térben, miközben ő maga és a mozdulata egy illékony, megfoghatatlan valóság része, amelyet maga a mű hoz létre. Ettől válik a kép művészi alkotássá. Bakonyi fotóján a fantázia keveredik a realitással, levitáló főszereplőjének „mutatványa” nem varázslat, csupán montázs, amely illúziót kelt a szemlélőben és egyben átértelmezi a valóságot. Bakonyi fotósorozatán az épített közösségi terekben elhelyezett egy-egy figura szakít a konvencióval, nem valóságos emberek népesítik be azokat, hanem a fizika törvényeitől függetlenített, szabad, időtlen, ám magányos alakok.
A Floating 3 című alkotása Bakonyi Bence Lebegő című sorozatához tartozik, amelynek darabjain a főváros nevezetességei között lebegő embereket ábrázol. Ez a sorozata világszerte 23 galériában volt látható. 2013-ben szerepelt a Sanghaji Xuhui Art Museum kiállításán, de a sorozat egyes darabjai láthatóak New Yorkban, Torontóban, Melbourne-ben is.

  

Részletek

Művész Bakonyi Bence (1991 - )
Cím Floating 03
Technika Canson Photography, RAG papír, dibonra kasírozva
Elkészítés éve 2013
Jelezve Eredetiségi igazoláson
Állapota Kiváló
Limitáció 9
Szélesség 66 cm
Magasság 50 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Limitált művészeti fotó
Nagyobb méretben is elérhető
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem