Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Ernst Fuchs Flora ébredése

Ernst Fuchs: Flora ébredése
Ár kérése
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Az osztrák származású Ernst Fuchsra a bécsi fantasztikus realizmus (1960-as évek elején kialakított művészeti irányzat) egyik alapítójaként, annak legnevesebb képviselőjeként tekint a művészettörténet. Az elsősorban színes festményeiről közismert alkotó szobrászként, grafikusként, zeneszerzőként és költőként is nemzetközi hírnévre tett szert.
A mindössze 15 évesen a bécsi Művészeti Akadémiára került Ernst Fuchsra nagy hatást gyakorolt Klimt és Schiele művészete, később többek között Max Pechstein , Edvard Munch és Pablo Picasso is.
Ernst Fuchs olyan alkotó volt, akinek mind festményei, mind grafikái szürrealista és manierista stílusjegyeket hordoznak, művei középpontjában a keresztény és zsidó szimbolika, bibliai témák és a látomásos álmok állnak.
Az 1980-as évektől misztikus, asztrológiai, de mitológiai motívumokból is építkező alkotásai közé sorolható a ’Flóra ébredezése II.’ is. Színezett rézkarca a virágok és a tavasz római istennőjét, Flórát ábrázolja. Növényi ornamentika keretezi a hosszú téli álmából ébredező istennő fejét, haját növényfonat díszíti. Nyugodt, csukott szemű arcát kör alakú, égkék háttér emeli ki, utalva a természet örök körforgására.
 

Részletek

Művész Ernst Fuchs (1930 - 2015)
Cím Flora ébredése
Technika színezett rézkarc, papír
Elkészítés éve 1987
Jelezve j.j.l: Ernst Fuchs 93/190
Állapota
Limitáció 93/190
Szélesség 72 cm
Magasság 65 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem