Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Molnár C. Pál Fürdőzés után

Molnár C. Pál: Fürdőzés után
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A XX. századi magyar festészet egyik nagy egyénisége volt Molnár C. Pál, aki kiváló festőművész volt, de a rajznak és a grafikának is éppen olyan zseniális mestere. Munkássága során leginkább a klasszikus hagyományokat tisztelte, de korának irányzatairól sem feledkezett el, tudott élni a szecesszió, a szimbolizmus, a szürrealizmus, a nagybányai iskola hagyományaival, beleépítve azokat művészetébe.
Munkái során előszeretettel használta a fametszet és a litográfia technikáját, jelentősek irodalmi művekhez készült illusztrációi, a nevezetes Est lapok számára készített tusrajzai, plakátjai.
Ugyanakkor temészetesen nem elhanyagolható festészeti tevékenyésge sem, amely Molnár C. Pálnál igazán az 1950-es évektől bontakozott ki, egyházi, táj, és önarcképek formájában.
Egyik kései, az Est lapok női figuráinak formavilágát megidéző műve a „Fürdőző akt", amely egy fehér lepelbe „burkolózó" fiatal hölgyet ábrázol a fürdőzés utáni pillanatokban. Molnár C. Pál még 1918-ban utazott Genfbe, ahol autodidakta módon fejlesztette tudását, svájci évek alatt plein-air stílusú képeket festett, szép nők mozgását tanulmányozhatta és rajzolhatta. A pályája során a mesterre ez a kellemes emlék minden bizonnyal hatott, a „Fürdőző akt" című olajképe is ennek az élménynek a felevenítése mentén készülhetett el. Molnár C. Pál. lágyan húzott, elegáns vonalvezetése alkotása jól mutatja, hogy az alkotó nem csak az ecsetet, hanem a ceruzát is biztos kézzel forgatta. 

Részletek

Művész Molnár C. Pál (1894 - 1981)
Cím Fürdőzés után
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1970 körül
Jelezve j.j.l MCP
Állapota Kiváló
Proveniencia Magyar magángyűjteményből
Szélesség 19 cm
Magasság 29 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem