Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Tóth Kristóf Hárfás

Tóth Kristóf: Hárfás
580000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Tóth Kristóf ugyan festészetet tanult, ám repertoárját képei mellett szobrai is színesítik. A fiatal alkotó gránitból és bronzból készült kisplasztikái biológiai előtanulmányaiból fakadóan jobbára állatábrázolások, de akadnak köztük olyanok is, amelyeken kezeket, maszkokat, zenei eszközöket, hangszereket látunk. Bármit is ábrázoljanak alkotásai, azoknak közkedvelt témái a lendület és a mozgás megragadása, ahogyan azt Hárfás című szobrával is érzékelteti.
Gránittalapzaton áll a címadó bronzhárfa. A pengetős hangszert húrjai nélkül aligha lehetne megszólaltatni, ám az oszlopára illesztett két kéz ezt most mégis megkísérli. A finoman behajlított, hosszú ujjak csupán a levegőben játszanak, dinamikus mozgást imitáló mozdulatuk mégis képes elhitetni, hogy lágy dallam árad ebből a csodálatos zenei eszközből. Az erőteljes mozgás tükröződik a hárfa lendületes ívein is, amelyek hullámzó keretbe foglalják a játékos kezeket. A csúcsára állított háromszög alakú kompozíció és annak elemei is szinte lebegnek, ahogy a hárfa hangja is lágyan hullámzik.
A Hárfás-on a hangszert megszólaltató is megjelenik. Alakját egy álarc jelzi, koncentráltan figyel játékára, hogy minél jobban megfeleljen láthatatlan publikumának. A pengető kezekre néző maszk mögött szinte látjuk a hangszerére hajoló muzsikust.
Tóth Kristóf nemes anyagokkal, finom formákkal ragadja meg a mozgás szépségét: a zenész mozdulatainak ritmusát és hangszere hangjának áradását egyaránt.

Részletek

Művész Tóth Kristóf (1990 - )
Cím Hárfás
Technika bronz, gránit
Elkészítés éve 2021
Jelezve TothK
Állapota kiváló
Limitáció 1/8
Szélesség 25 cm
Magasság 45 cm
Mélység 14 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem