Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Paul Delvaux Három grácia

Paul Delvaux: Három grácia
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A görög-római mitológia három gráciájának (khariszoknak) alakját látjuk egy oszlopcsarnok boltívei alatt. A bal oldalon látható nőalak profilban áll, kitekint a nézőre. A középpontban egy gyertyát tartó grácia, akit elmélyülten szemlél harmadik társuk, a jobb oldali kezét imapózban tartó kharisz. A kép hátsó terében jobb oldalon még két nőalakot fedezhetünk fel. Szerepük másodlagos, szemüket lesütik, nem kapcsolódnak szorosan az előtér három nőalakjához. Erre a cím is utal: Trois femmes (Három nő).
A természet harmóniáját megtestesítő báj, kellem, szépség istennői szürreálisak, mivel maga a tér is álomszerű. Paul Delvaux-nál gyakran jelennek meg valós építészeti elemek mérnöki pontossággal megszerkesztve, ám az átmenet nélküli fény-árnyék valószerűtlenné teszi a teret. Hasonló témájú képének a La voute (Boltív) címet adta. Ez a mitológiai téma, a későhellenisztikus kor óta ruhájuktól megfosztott gráciák Delvaux litográfiáján a klasszikus ábrázolástól eltérően bábuszerű, fél alakok. A természetesnél nagyobb, fekete, lyukszerű szemmel rendelkező női aktok merev tekintete kifürkészhetetlen. A Három grácia jól tükrözi René Magritte, belga és Giorgio de Chirico, olasz szürrealista festő metafizikai művészetének hatását. A kép motívumai többször visszatérnek alkotói pályája során, a művészt erősen foglalkoztatta a kiismerhetetlen, titokzatos nőiség, a nők egymással való kapcsolata.
Delvaux posztimpresszionista, expresszionista, szürreális stílusban alkotott. Három Grácia című műve alkotói korszakának kései műve (1970 körül). Kísérteties élethűséggel ábrázolja a női testet, ám az alakok egymás mellé helyezése ily módon fizikailag lehetetlen, így Delvaux alkotását joggal nevezhetjük szürreálisnak, fantasztikusnak. Erotikus alakjai egy elképzelt világ vízióját tárják a szemlélő felé.
  

Részletek

Művész Paul Delvaux (1897 - 1994)
Cím Három grácia
Technika litográfia, papír
Elkészítés éve 1970-es évek
Jelezve j.j.l: P. Delvaux
Állapota Kiváló
Limitáció HC
Szélesség 67 cm
Magasság 43 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem