Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Marco Veronese Hírnök

Marco Veronese: Hírnök
120000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Az olasz származású Marco Veronese sokoldalú alkotó, igazi polihisztor, hiszen számos területen (fotográfia, szobrászat, festészet) otthonosan mozog, alkot és kísérletezik. Gyermekkorának egyik meghatározó emléke volt az a könyv, amely által felfedezte magának a művészet szépségét és fontosságát. Kedvelt olvasmánya, a „Reneszánsztól a manierizmusig” nagymértékben befolyásolta és segítette őt a művésszé válás „rögös” útján. Változatosabbnál is változatosabb, álomszerű műveinek egyik közkedvelt motívuma olyan árnyfigurák ábrázolása, akik maguk, vagy az árnyképük valamilyen szimbolikus üzenetet hordoznak. Ilyen, limitált műve A hírnök is.
Veronese munkájának szereplői: két fekete árnyfigura és árnyékaik. A bal oldalt látható alak némi távolságtartással fordul a másik felé, aki a kompozíció középpontjában látható üvegbura falához tapadva egy emberi szívet szemlél. Marco Veronese sziluettjeinek vetülő árnyékai szimbólumhordozók: egyikőjük kulcsot tart kezében, a másik, egyenesen elnyúló árnytest „szívtelen” mellkasán üres lyuk tátong. A két alakot elválasztó henger alatt nem csak a vérvörös szív lüktet, hanem csillagoknak tetsző, kék pontocskák ragyognak, gomolyognak, mint az univerzumban.
A hírnök szimbolikus jelentésű mű, az ember és a világ kapcsolatáról szól. A kulcs talán nyitja a zárt búrát, így a benne lévő szív végül visszakerülhet „gazdája” mellkasába, életre kelhet. A jelképes üzenetet hordozó mű alkotója így vall munkájáról: „A művész feladata arra használni az alkotásait, hogy új spiritualitással és kulturális vízióval kommunikáljon az emberi közönséggel. A figura, akinek az árnyéka kulcsot tart a bal kezében, a művész maga: üzenetén keresztül újrateremti a kapcsolatot az ember és az univerzális energia között.”
Marco Veronese így maga adja meg a „kulcsot” sajátos jelentéssel bíró, izgalmas képének megfejtéséhez, amely a néző szívét is rabul ejti.

Részletek

Művész Marco Veronese (1962 - )
Cím Hírnök
Technika limitált giclée
Elkészítés éve 2018
Jelezve j.l.
Állapota kiváló
Limitáció 25
Szélesség 60 cm
Magasság 45 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem