Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szabó Vladimir Hommage a Dürer

Szabó Vladimir: Hommage a Dürer
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A rézkarc alsó harmadában groteszk alakok, falusi emberek, állatok (kutya és disznó) és egy szent alakja jelenik meg. A képmező középpontja felé haladva szakállas urat látunk, egy tükörben nézi magát. Másik kezében díszes sapkát viselő ifjú arcképét tartja, vele hasonlítja össze saját arcát. A szakállas úrtól balra fiatal vitéz áll fegyvere és lova mellett búcsút intve kedvesének. Az ifjú szerelmesek mellett dudán játszó férfi fújja nótáját. A kép jobb oldalán páncélos lovag ül nyergében, két oldalról bizzar lények nézik. A kompozíció felső tartományában vénuszi szépségű leányok csoportja beszélget, alattuk sapkát viselő udvari bolond boroskancsót visz. A jobb felső sarkot egy nemesember portréja és egy várkastély festői látképe tölti ki. A kép átlós kompozíciójú, a metszéspontban az alkotó önarcképe félprofilból és szemből. A figurák mérete eltérő, a rendező elv a tér kitöltése, a halvány barna, kék és zöld színezés vagy fehér mező határolja el őket egymástól.
Szabó Vladimir Hommage a Dürer című rézkarca Albrecht Dürer munkássága előtt tiszteleg. Számos düreri személyiség „tér vissza” a művész grafikáján: a reneszánsz kori németalföldi lovag és hölgye, I. Miksa német-római császár, vagy éppen maga Dürer. Szabó Vladimir sajátos képi világot állított össze kollázsszerűen Dürer munkáiból. Groteszk módon „kapcsolódnak” egymáshoz a rajzok, jelezve, hogy itt csak illusztrációk. Önarcképe mintha azt a kérdést tenné fel tükörmásának: felérek-e a nagy mesterhez?
Szabó Vladimir művének képi nyelvezetét aprólékos rajzosság, részletező ábrázolásmód jellemzi. Élénk fantáziájú, és meseszerűen ábrázolt bravúros grafikáján a humor és a groteszk iránti vonzalma jelenik meg. A kiváló kompozíciós készséggel megáldott művész grafikája méltó módon fejezi ki „hódolatát” Albrech Dürer munkássága iránt.
   

Részletek

Művész Szabó Vladimir (1905 - 1991)
Cím Hommage a Dürer
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 1971
Jelezve j.l. Szabó Vladimir
Állapota kiváló
Limitáció 31/150
Szélesség 29 cm
Magasság 31 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem