Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kass János Hommage a Kurtag György

Kass János: Hommage a Kurtag György
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Sokoldalú alkotóművész volt Kass János, akit festőként, grafikusként és szobrászként egyaránt jegyeznek. Már Főiskolai tanulmányai alatt is számos különböző művészeti ágat kipróbált, alkotói pályája során filmplakátok készítésével, postabélyegek tervezésével, sokszorosított grafikai eljárásokkal és könyvek illusztrálásával is foglalkozott. Szobrászként márvánnyal dolgozott, de a modern anyaghasználat (bronz, alumínium) sem állt távol tőle, az a 70-es évek elején a szobrászathoz és a modern művészet új műfajaihoz közelálló munkákat készített.
Mint a Hommage á Kurtág György című művét is, amely éppen ebből a korszakból (70-es évek) származik. A henger alakú, alumínium talapzaton álló szobrok párt alkotnak, ahogyan férfi a nővel. Kass János pálcikavékony mereven álló különös figuráival a világhíres zeneszerző és zongoraművész, Kurtág György előtt fejezi ki tiszteletét, aki Stanley Kubric amerikai filmrendező 2001 Űrodüsszeia című filmjének zeneszerzője is volt.
A Hommage á Kurtág György 75 példányban készült limitált mű. Szoborpárjaival Kass János jól érzékelteti, hogy nem csak a festészet és a grafika, hanem a szobrászat világába is otthonosan mozgott és hozta létre különös kialakítású művét.
 

Részletek

Művész Kass János (1927 - 2010)
Cím Hommage a Kurtag György
Technika patinázott sárgaréz
Elkészítés éve 1980-as évek eleje 
Jelezve Kass 6/79
Állapota Kiváló
Limitáció 6/79
Szélesség cm
Magasság 42 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem