Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Mészáros László Júdás pénze

Mészáros László: Júdás pénze
HUF
Kérdés
VÁSÁRLÁS

Leírás

Mészáros László több mint harminc évtizede dolgozik fotósként a szakma szinte összes műfajában: portré, tárgy, reklám-és divatfotó, művészeti fotó. Ez utóbbiak olyan festményszerű képek, amelyek a régi korok mestereinek, például Caravaggionak képi világát idézik fel. A Júdás pénze, Mészáros László csendéleteinek egyike is ilyen alkotás.
Csendélete hagyományosan komponált, alapja egy fa asztal barna síkja, amelyre különböző, metaforikus jelentéssel is bíró tárgyakat helyezett: söröskorsót, láncot, vizeskorsót, vörös foltos abroszt, paradicsomot, és egy éles kést (pengéjén görög? felirattal.) A háttér sötét, szinte teljesen fekete fal. Az egész tér sötét, ezzel kontrasztban az asztal tárgyait a föntről érkező fehér fény élesen megvilágítja. A határozott árnyékoktól a kép drámai hangulatúvá válik.
A kompozíció középpontjában egy könyv lapjai közé rejtett papírpénzt látunk. A bibliai Júdás, Jézus bizalmas követője kezelte a tanítványok pénzét. Több írás is kapzsi emberként jellemzi, sőt tolvajnak is tartották. Jézus mégis bízott benne, így Júdás árulása évszázadokon át megbotránkoztató témája volt a festészetnek. Attribútumaként az árulás fizetségeként kapott ezüsttel szokták ábrázolni, a háttérben talán ezért láthatóak ezüsttárgyak. A kép előterében fekvő kés, az Iskariótiai előnévre (jelentése késes) is utalhat, illetve a rothadó gyümölcs legyeivel együtt Júdás bűnére, és tragikus halálára is
Mészáros László munkáján éppen olyan kiválóan alkalmazza a Caravaggio által létrehozott chiaroscuro-t, vagyis a fényviszonyok ábrázolást, ahogyan azt tette annak idején a manierizmus festőgéniusza is.
Mészáros Lászlót pedig ennek a technikának ismerete teszi nem csak kiváló fotóssá, hanem olyan művésszé, aki alaposan ismeri és alkalmazza régi nagy mesterek festészeti vívmányait.

Részletek

Művész Mészáros László (1967 - )
Cím Júdás pénze
Technika Canson Photography, RAG papír
Elkészítés éve 2018
Jelezve eredetiségigazoláson
Állapota kiváló
Limitáció 1/8
Szélesség 48 cm
Magasság 68 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Limitált művészeti fotó
Nagyobb méretben is elérhető
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem