Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Guntars Sietiņš Karakterek XIII.

Guntars Sietiņš: Karakterek XIII.
275000
HUF
Vásárlás
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Guntars Sietins jól ismert mestere a mezzotinta (hántolás) technikájának, azaz a tónusos rajzok reprodukálásra használt grafikai eljárásnak. Egyaránt használja az aquatinta technikát is, amelynek során a rajz bemélyítését maró savak használatával érik el. Mindkettő mélynyomásos sokszorosítás, a mélyedésekből kerül a festék a papírra.  
Guntars Sietins munkáin a fémes és hideg terek új dimenzióként jelennek meg a realitás és az illuzió találkozásánál. Alkotásain fekete - fehér kompozíciók közepén lebegő geometrikus objektumokat (betűket, számokat, golyókat) látunk, amelyek visszatükrözik a valóság egy részletét. Művészetét Maurits Cornelis Escher világa ihlette, aki perspektíva és a végtelen kérdésével foglalkozott. A térbeli testek kétdimenziós képzőművészeti ábrázolásának problémáját filozófiai kérdések szolgálatába állította: az ember és a világ viszonyát kutatta. 
Sietin műve is a végtelen és a valóság kapcsolatát elemzi. Mezzotintáján egy fémgolyóba zárt szoba képét látjuk. A helyiségből ablak tárul a természetre, egy sudár, lombtalan fára. Az üveggolyó aljában visszatükröződik a gömböt körülvevő fekete-fehér számokból és betűkből álló sík tér. Ezt a teret a 0 végtelenbe nyúló oszlopsorai alkotják. A végtelenített sorok metódusát megtöri a kompozíció középpontjában kirajzolódó számokból és karakterekből álló fektetett nyolcas alakja: a matematikában a mindennél nagyobb szám, a végtelen jele. De filozófiai értelemben az időt és a teret jelenti. 
Sietins 2006-ban útjára indított Karakterek című sorozata grafikai és térbeli elemek letisztult kompozícióiból áll, és a realitás képzőművészeti ábrázolásának lehetőségeit járja körbe. Képeinek illuzórikus terei, lebegő elemei nemzetközileg is ismertté tették a művész nevét. 

 

 


 

 

 


 

Részletek

Művész Guntars Sietiņš (1962 - )
Cím Karakterek XIII.
Technika mezzotinta, aquatinta, papír
Elkészítés éve 2012
Jelezve j.l.
Állapota kiváló
Limitáció 7/9
Szélesség 60 cm
Magasság 90 cm
Mélység cm
Súly kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem