Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Remsey Jenő György Kávézó Párizsban

Remsey Jenő György: Kávézó Párizsban
850000
HUF
Vásárlás
Tegyen ajánlatot
Kérdés | Időpont

Leírás

Remsey Jenő hosszú alkotói pályája rendkívű színes, számos műfajban alkotott, amelyek mindegyikében megmutatkozik szenvedélyes egyénisége, gazdag fantáziája. A század eleji modern művészeti stílusok erősen hatottak rá, elsősorban a szecesszió és az expresszionizmus. Több ízben is járt a francia fővárosban, ott tartózkodása alatt számos párizsi témájú képet festett, melyekben a modern nagyváros mindennapi életének szereplőit és jeleneteit örökítette meg. Később, 1958-ban és 1965-ben is visszatért, ekkor készült a Párizsi kávézóban című olaj képe.
Remsey egy tipikus párizsi kávéház enteriőrjébe helyezi groteszk figuráit. A kép előterében kerek kis asztalon francia pezsgő, a háttérben a pultosnő kávét főz. A poharát kezében tartó egzotikus külsejű pár körül füst gomolyog. A nő hosszú szipkás cigarettáját kecses mozdulattal tartja, a férfi pipázik. Szinte érezni a kávéház mondén légkörét. A háttérben olvasható felirat betűi és az erős színek a párizsi kabarék és mulatók plakátjainak stílusára emlékeztetnek a szecesszióban gyökerező expresszionista hatást keltve.
A Kávézó Párizsban Remsey „sugaras korszakának” késői expresszív műve. 1934-ben fordulat következett be az alkotó életében, a változásról ő maga így vallott egy kiállítási katalógus szövegében: „1934-ben egy élmény folytán művészetem fordulóponthoz érkezett. A színes reflexek sajátos életének meglátása, s a kozmikus sugárzások tudományának eredményei összegeződtek művészi tudatomban, s festészetem megújulásához vezettek. Azt éreztem, hogy megtaláltam a művészi valóság valódi értelmét, melyet kifejezésre kívánok juttatni műveimben.”
Sugárzó fehér fénynyalábok a Párizsi kávézóban üvegablakain is átszűrődnek, és Remsey képének alakjaira vetülnek, ettől lesz a festmény ilyen sugaras, könnyed. Az alkotó pedig fénysugaraival hivatott közvetíteni alakjainak belső érzéseit, hangulatát.


 

Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Részletek

Művész Remsey Jenő György (1885 - 1980)
Cím Kávézó Párizsban
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1965
Jelezve j.j.l Remsey Paris 965
Állapota kiváló
Proveniencia Amerikai magángyűjteményből

Méretek

Szélesség 90 cm
Magasság 60 cm
Mélység 2 cm
Súly kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem