Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Aristide Maillol Két ülő nő a lombok alatt (Deux femmes assises sous des feuillages )

Aristide Maillol: Két ülő nő a lombok alatt (Deux femmes assises sous des feuillages )
Ár kérése
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Aristide Maillol sokszínű alkotóként jegyzik a művészettörténet, azonban kevesen tudják, hogy a szobrászat mellett grafikusként is elismert volt. Számos ceruzával, krétával, és rézmetszettel készült munkáját fellelhetjük, mint például a „Deux femmes assises sous des feuillages-t" (Levelek között ülő két hölgy) grafikáján két címszereplő hölgy pihen egy fa alá húzódva. Maillol aktjai zárt kompozícióban, szorosan egymás mellett ülnek, intim közelségüket a lombok alatt senki sem zavarhatja meg. Felhúzott térddel, kicsavart derékkal fordulnak felénk. A háttal ülő alak ruhátlan, a másikon vékony, formáit kirajzoló lepel van. Bár meztelenek, nőiességükből semmit nem mutatnak meg. Telt alakjuk tömbszerű, zárt kompozíciót alkot.
Aristide Maillol művészetében szakított a Rodin által képviselt vázlatszerű, festői és plasztikai komponálás nélküli iránnyal. Alkotásain inkább szobrászati zártságra, a leegyszerűsített formák minél architektonikusabb felépítésére törekedett. Ez a művészeti felfogás tükröződik a Két hölgy leveleken-en is amelyen bensőséges közelségben ülnek egymás mellett Maillol szoborszerű, Gauguin nőalakjaira emlékeztető aktjai.
Aristide Maillol olyan alkotó, aki mindenfajta póz nélkül ábrázolja modelljeit, egyszerűségre törekedve mintázza meg őket. Ezért tartják az avantgárdon túllépő és a modern szobrászat jeles képviselőjének.
A „Deux femme assise sous des feuillage" érdekessége, hogy az vöröskréta rajz alapján készült, amely jelenleg egy párizsi galériában kínálnak. További kuriózumként szolgál, hogy Maillol alkotásán az elő és a hátlapon is pecséteket láthatunk. Az előlapon olvasható szárazpecsét a kiadó (H. Petiet Editeur Paris) nevét jelzi, amely olyan művészek munkáinak kiadására és értékesítésére szakosodott, mint a Bonnard, Vuillard, Signac, Matisse, Derain és Picasso. A gyűjtőpecsét pedig azt, hogy a kiadó a rézmetszet első példányát (1/150) megvásárolta saját gyűjteményére. 

Részletek

Művész Aristide Maillol (1861 - 1944)
Cím Két ülő nő a lombok alatt (Deux femmes assises sous des feuillages )
Technika rézmetszet, papír
Elkészítés éve 1928
Jelezve j.j.l: M, Monogramm
Állapota Kiváló
Proveniencia 1.DROUOT-RICHELIEU Paris, aukcióján 128 tételként 2014 ben 2.Azóta olasz magángyűjtemény
Limitáció 1/150
Szélesség 27 cm
Magasság 21 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem