Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gerzson Pál: Köd
Ár kérése
Időpontot szeretnék
Kérdés | Időpont

Leírás

Kompozíciós vonalakból felépített mértani sík formák burjánzó kavalkádjának halmazát látjuk. A buborékra emlékeztető alakzatok a térben lebegve bontakoznak ki előttünk a kép középtere felé összpontosulva. Nőiesen kerek foltok, világos színek, és laza ecsetkezelés jellemzi. 
Gerzson Pál festőművész művészi, festői életműve összetett. Kilépve a figurális festészet kereteiből, a valóságtól elrugaszkodva absztrakt festőként dolgozott, bár azt vallotta hogy nem fikciót fest, hanem természeti formákból, valós élményból indul ki, ezekből szerkeszti képeit a kubizmus jegyében. Alkotói periódusának kései műve, a Köd is ezen későbbi stíluskorszakához tartozik. Absztrakciója felidézi Joan Miró katalán festőművész alkotásait is. Színhasználatát tekintve a cézanne-i analitikus, kubista festői stílust követi. Világos, lebegő színfoltjai alkotják a kompozíciót.
A művész az 1960-as évektől kezdődően sok időt töltött a Balaton partja mellett. Szigligeti alkotóperiódusából táplálkozó műve a Köd is. Foglalkoztatták a fények, a színek és a levegő problematikája. Színvonalas műve tűnékeny természetábrázolás. Olyan tájkép, amely könnyed és expresszív.
 

Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Részletek

Művész Gerzson Pál (1931 - 2008)
Cím Köd
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1984
Jelezve balra lent: Gerzson
Állapota kiváló

Méretek

Szélesség 60 cm
Magasság 70 cm
Mélység 5 cm
Súly 4 kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem