Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gerzson Pál: Köd
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Sokoldalú alkotó volt a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett Gerzson Pál, akinek örökségét a 2012-ben alapított és nevével fémjelzett Szigligeti székhelyű alapítvány gondozza. A festészet mellett murális munkákkal (gobelin, faintarzia) tervezéssel, és grafikával is foglalkozott. A Hincz Gyulánál és Kmetty Jánosnál tanult Gerzson pályája az 1950-es években bontakozott ki, tájélményeiből kiinduló alkotásaival fokozatosan szakított a valóság természethű megörökítésével. Svájci alapítvány gondozza Gerzson Pál örökségét.
Alkotói pályafutása több egymástól eltérő szakaszra tagolódik. Az 1950-es években a levegő és a fény ábrázolásának problematikája foglalkoztatta. Az évtized végén szakít a valóság természethű megörökítésével, munkáit mértani törvényekre épülő figurális képek alkotják. A 60-as évektől kubisztikus képépítésű műveket hoz létre, majd 1969-től festészete döntő mértékben megújult, miután a nyaranta Szigligeten dolgozik.1970-es évek közepétől aztán konkrét tájélményeit és a művészetében mindvégig meghatározó szín- és fényproblémákat síkkompozíciókká absztrahálja, ezt látjuk „Köd” című munkáján is.
Kompozíciójának geometrikus testekből álló kavalkádjai szűnni nem akaróan kavarognak, már-már lebegni látszanak az elmosódott térben. A félkörívekből, cikkelyekből álló Köd Gerzson Szigligeti ciklusának nagyszerű lenyomata, amikor sok időt töltött a víz, a természet közelében.
Olajvásznát akár tűnékeny természetábrázolásnak is értelmezhetünk, egy olyan tájképként amely egyszerre expresszív, könnyed és légies mű.
 

Részletek

Művész Gerzson Pál (1931 - 2008)
Cím Köd
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1970 évek
Jelezve balra lent: Gerzson
Állapota kiváló
Szélesség 60 cm
Magasság 70 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) 4 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem