Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Barcsay Jenő Kompozició

Barcsay Jenő: Kompozició
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A magyar konstruktív-geometrikus művészet jól ismert egyéniségei közé tartozott Barcsay Jenő, akinek festményei mellett grafikái és mozaikjai is jelentősek. Mindamellett művészetpedagógusként, tanárként is méltán tett szert hírnévre, hiszen Művészeti anatómia című szakkönyvét tankönyvként is használták, a kiadványt számos nyelvre lefordították. A Budapesten és Szentendrén élt és alkotott Barcsay munkásságában sajátosan központi szerepet játszott a “szentendrei festészet”-ként nevezett stílus: Vajda Lajostól merít ihletet az ikonhagyomány továbbéltetésekor, de a kassáki „képarchitektúrák” szigorát is reprodukálja alkotásaiba.
Festészetének korai szakaszát még egyfajta komor, a fény-árnyék hatásokra épülő ábrázolásmód jellemzi, majd párizsi és olaszországi tapasztalatai teljesen alakították addigi impresszionista látásmódját, Vajda Lajos ettől kezdve már expresszionista stílusban készítette képeit. Az 1929-es esztendő mondhatni „fordulópontot” jelent az életében, hiszen ekkortól fejlődött ki fokozatosan egyéni, senki máséval össze nem téveszthető stílusa, amelyet a legtöbben ismerünk. Barcsay a konstruktivizmus egyfajta sajátos magyar változatát alakította ki, kompozícióin szigorú szerkezeti elemeket használt, képeit élénk kolorittal tette még hangsúlyosabbá.
   

Részletek

Művész Barcsay Jenő (1900 - 1988)
Cím Kompozició
Technika litográfia, papír
Elkészítés éve 1980
Jelezve j.j.l: Barcsay 1980
Állapota Kiváló
Proveniencia Egykor Koller György gyűjteményében
Limitáció 45/50
Szélesség 50 cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem