Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Majoros Áron Koncentráció

Majoros Áron: Koncentráció
Magángyűjtemény- Egyesült Államok

Leírás

Fiatal lány alakja bontakozik ki előttünk. Fehér emelvényen látjuk őt, úgynevezett csecsemő pózban: testét összehúzza, fejét lehajtja. Egyik kezét behajlítja, a másik feje alatt nyugszik, átkarolja magát. Klasszikus jógapózban lévő testtartása nyugodt, békés. A lamellákból (lemezekből) kirakott „súlyos” alkotás a rések átláthatóságával légies közeget von maga köré, mintha lebegne a térben. A hiányos testpalástok, burkok lágy vonalú tömböt alkotnak, a rétegek optikailag azt a látszatot keltik, mintha bepillantást nyerhetnénk a test belsejébe, a lélekbe.
A fiatal szobrászművész alkotásának szereplője arctalan, egyéniség nélküli figura. A háromdimenziós alakot testhelyzete, mozdulata emeli ki az átlagból. Feje búbján található kontya, sziluettje elárulja nemét, korát. Majoros Áron Koncentráció című munkájának lányalakja a tömegtermékek prototípusát testesíti meg. Egy olyan harmonikus plasztikai teremtményt, amely személytelensége ellenére is káprázatot vált ki a szemlélőből, és amely alak mozdulatlanságával, befelé figyelő koncentrációjával mégis valahogy ki próbál törni az átlaglétből.
Majoros Áron alkotásainak középpontjában az emberi lélek és természet áll. A művész a test és a lélek egységét kutatva alkotta meg szemet gyönyörködtető alkotását. Finoman stilizált, nemes anyagból létrehozott művéhez úgynevezett inoxot (rozsdamentes fémet) használt fel. Munkássága és művei a XIX. századi szobrászat megújítására törekedtek. Művész igénnyel megformált műve másként ölt testet, mint a korábbi korszakok plasztikai alkotásai. A háromdimenziós tömb lemezrétegei, a test--hiány azt sugallja, hogy az alkotó az emberi alak mélyére, belsejébe akar hatolni, és egyben ennek lehetetlenségét tanúsítja.
   

Részletek

Művész Majoros Áron (1982 - )
Cím Koncentráció
Technika inox
Elkészítés éve 2019
Jelezve MA
Állapota kiváló
Limitáció 4/8
Szélesség 22 cm
Magasság 35 cm
Mélység 50 cm
Súly (szobornál) 20 kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem