Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Fajó János Körmetszés

Fajó János: Körmetszés
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A Magyar Iparművészeti Főiskola díszítőfestő szakán végzett Fajó Jánosra az op-art, minimal art és az új geometria programja is hatást gyakorolt. A számos tanulmányúton, többek között a Szovjetunióban, Egyiptomban, Bécsben, Bázelben, Párizsban, Londonban is járt alkotó szellemi mesterének Kassák Lajost tekintette.
Egyéni stílusát az 1960-as évek második felére alakította ki, művészete a geometrikus tradíciókból és a konstruktivizmus művészetszemléletéből építkezik. Alkotásainak kompozíciós alapelve a redukció, egy olyan eljárás, amely a természeti formák geometriai alapformákra való leszűkítésén és e reduktív elemek variabilitásán alapul.
’Körmetszés’ című szitanyomata is mindössze két egymást metsző körre van leszűkítve. Fajó János alkotásain világosan szerkesztett, tiszta és derűs színű formákat használ, képei egyensúlyt, harmóniát sugároznak. Ez alól a Körmetszés sem kivétel, munkáján piros és lila körök „olvadnak” egymásba. Akár az ősi kínai jing és jang szimbólumrendszere, úgy keresztezi egymást két egyszerű geometrikus forma, metszésük optikailag gömbnek láttatja a piros alakzatot, érzéki dinamizmust létrehozva. Fajó plasztikus szitanyomata jól mutatja a fentebb említett és Kassák avantgárd műveinek hatását.
 

Részletek

Művész Fajó János (1937 - 2018)
Cím Körmetszés
Technika szitanyomat, papír
Elkészítés éve 1970-1979
Jelezve j.j.l: Fajó 70-79 60/70
Állapota
Limitáció 60/70
Szélesség 99 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem