Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Rékassy Csaba Labirintus

Rékassy Csaba: Labirintus
220000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Rékassy Csaba grafikusművész aprólékosan kidolgozott groteszk rézkarca a régi korok nagy mestereit, Brueghelt, vagy éppen Dürert idézi fel. A mű alakjai a Brueghel képek népi humorát idézik. Szinte karikatúra szerűen nyúl a mitológiai témához: a krétai labirintushoz kötődő mondához. A rajz alakjainak nevét címkék jelzik: Minósz, krétai király, a megbízó, szemben vele a mitikus görög építőmester, Daedalus. Az előtérben Minósz leánya, Ariadné, aki beleszeret Thészeuszba, a görög héroszba aki a kép jobb oldalán kuporog. A mű kompozíciója „középkoriasan” zsúfolt, az előtérben látható tárgyak rajza pontos, részletező. Rékassy alkotását a rézmetszés régi iskolájának mívessége jellemzi. Részletesen kidolgozott alakjai, tárgyai a művész virtuóz rajzi tudásáról tanúskodnak.
Rékassy legtöbb művéhez hasonlóan Labirintus című alkotása is elbeszélő jellegű, amelyhez egyfajta akadémikus részletező művesség társul. A rajz elemei plasztikusak, szoborszerűek. Ugyanakkor nagyon is emberiek, hiszen közvetlenül gyarlóságaikkal mutatja be őket: Ariadné fonalat nyálazva kiölti nyelvét, Mínosz minden hájjal megkent, Thészeusz nem hősi pózban ül, Daedalus pedig nem néz senkire, hanem művét bámulja. A művész a mitológiai történetet így hozza közel a szemlélőhöz.

  

Részletek

Művész Rékassy Csaba (1937 - 1989)
Cím Labirintus
Technika rézmetszet, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.j.l. Rékassy Csaba
Állapota kiváló
Limitáció 72/100
Szélesség 35 cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem