Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Jakobey Károly: Lakoma
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Jakobey Károly festőművész akadémikus stílusú, ókori mulatozást ábrázoló műve mozgalmas jelenetet ábrázol, egy olyan eseményt, amely az ókori Rómában szinte mindennapos volt az előkelők körében. A fényűző életmódot élő polgárok gyakorta rendeztek nagy mulatozásokat, amelyek több napon keresztül is tarthattak. A gazgadon megterített asztal, a gyümölcsökkel megrakott tálak és a boroskancsó is a gazdagságot, termékenységet, mámort szimbolizálja. A hedonista mulatozás az élet élvezetét hirdeti: a lenge öltözetű, dús idomú nők, az őket átölelő férfiak, vagy az asztalnál ülő falatozók a horatiusi Carpe Diem (élvezd az időt) megtestesítői.
A művész az akvarell bravúros technikájával készítette el művét, amely biztos rajztudásról és ecsetkezelésről tanúskodik. A mozgalmas kép az akadémikus festészet mintáit követi. Az alakok és a drapériák szoborszerűek, a színek barnával telítettek. A kép ettől freskó hatását kelti, és világi témája ellenére az egyházi festészetet idézi. Ugyanakkor a klasszicista kiegyensúlyozottság és harmonikus kompozíció teszi kvalitásos alkotássá.
     

Részletek

Művész Jakobey Károly (1825 - 1891)
Cím Lakoma
Technika akvarell, papír
Elkészítés éve 1850
Jelezve j.n.
Állapota kiváló
Szélesség 23 cm
Magasság 31 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem