Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Révész Imre Leányportré

Révész Imre: Leányportré
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A Bécsben és Párizsban tanult Révész Imre Munkácsy Mihály mellett is dolgozott. Az osztrák fővárosban a litográfia technikái kötötték le figyelmét, bizonyos Griepenkerl és Müller nevű mesterektől „leste” el a szakmabeli fogásokat. Alkotásairól már stúdiumai alatt (1873-1875) írtak a bécsi lapok, így nem volt ismeretlen művészi körökben. Révész Imrét 1878-tól idehaza találjuk, amikor is a Képzőművészeti Főiskolára járt Székely Bertalanhoz. Röpke időt töltött csupán Magyarországon, szakmabeli tudásának tökéletesítése érdekében újra a bécsi Művészeti Akadémián tanult. Stúdiumai alatt a nyarakat itthon töltötte. Barátairól, ismerőseiről készített portrékat. Portréi mellett naturalista stílusú népi életképek, történelmi zsánerképek viselik keze nyomát. A „Leányportré” kétségtelenül Révész egyik legszebben sikerült arcképe. A színes krétával rajzolt lapról haját kontyba fogó, rózsás arcú fiatal lány tekint a nézőre. Szelíd tekintetéből, mosolyából kedvesség árad. Nemcsak fülbevalója, de madonnaszerű szépsége teszi ragyogóvá a portrét.
Az akvarellel, pasztellel és szénnel is dolgozó Révész kompozíciói biztos vonalvezetésről, nagy rajztudásról tanúskodnak. A kevés színnel, puha vonalakkal rajzolt naturalista „Leányportré” is ilyen.

(Takáts Fábián)
 

Részletek

Művész Révész Imre (1859 - 1945)
Cím Leányportré
Technika színes kréta, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.l.: Révész Imre
Állapota kiváló
Szélesség 16 cm
Magasság 22 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem