Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kő Pál Lovas

Kő Pál: Lovas
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A Kossuth-díjas Kő Pál szobraival az egész országban találkozhatunk így Szolnokon, Mohácson, Kalocsán és Budapesten (hogy csak néhány nevet említsünk) láthatjuk az alkotó köztéri szobrait. Kő Pál az 1970-es évek közepéig főleg színesen festett pop-art faszobrokat készített, későbbi stílusa egyre inkább visszanyúlt a magyar fafaragás hagyományaihoz. Ugyanakkor már 1968-ben útjára indult az míves kisplasztikákkal teli időszaka, amelynek legfőbb jellemzője egyfajta ízes, érzékeny, néha groteszkbe hajló úgynevezett kézműves szürrealizmus.
Ahogyan a fentebb említett jelzőket A Sihuanaba című szobrával Kő Pál remekül érzékeltetni. A bronzból készült alkotása egy lófejjel „megáldott" női alakot ábrázol, akinek kecses alakja ellenére „torzan" kell élnie. Az alkotó figurája eszünkbe juttattja annak a közép-amerikai folklórból ismert természetfölötti alakformáló karakternek a Sihuanabának a történetét aki férfiakat csábít veszélybe mielőtt kiderülne, hogy arca ló.
A Sihuabana című bronzszobrával az alkotó jól bizonyítja, hogy milyen jól értett az anyag minél szebb megformálásához, hogyan tudott igazán esztétikus művet alkotni.
 

Részletek

Művész Kő Pál (1941 - 2020)
Cím Lovas
Technika bronz, márvány
Elkészítés éve 1990-es évek
Jelezve Jelzés nélkül
Állapota Kiváló
Szélesség cm
Magasság 12 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem