Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gross Arnold Magyar Lexikon

Gross Arnold: Magyar Lexikon
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Finoman kidolgozott rézkarcai hozták meg Gross Arnold számára a hírnevet. Sajátos, senki mással össze nem téveszthető stílusát még az 50-es években alakította ki, és vált a rézkarcot készítő művészek jeles képviselőjévé.
Részletgazdag grafikáin egyetlen négyzetmilliméternyi területet sem hagy szabadon: épületek, tárgyak, emberek, arcok, állatok töltik be az egész kompozíciót.
A ’Magyar lexikon’ sem kivétel ez alól: a keretet alkotó könyvespolcokat kötetek és boritók között közismert építmények, mindenki számára jól csengő nevek, feliratok népesítik be: a Hősők terének Milleniumi emlékműve, Zsolnay váza, a Lánchíd és számos magyar nevezetes személy az irodalomból, művészetből, közéletből. Feltűnik a magyar himnusz kezdő sora és 56 jelképpé vált lyukas zászlója is. A középső kép a Tudás fáját ábrázolja egy domb tetején, melynek alján Gross figurája tűnik fel.
Gross színezett rézkarcát felkérésre készítette. Egy általános lexikon borítóra kellett tervezetet leadnia, ennek eredménye lett ez a meseszép kép. Egy olyan világ, amelyben minden magyar „szép és jó” harmonikusan illeszkedik az európai kultúra nagyjai közé.

Részletek

Művész Gross Arnold (1929 - 2015)
Cím Magyar Lexikon
Technika szinezett rézkarc, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.j.l: Gross Arnold
Állapota
Szélesség 16 cm
Magasság 14 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem