Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Bálint Endre Montázs

Bálint Endre: Montázs
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Mindössze 16 éves volt Bálint Endre, amikor felvették a Magyar Királyi Iparművészeti Iskola grafikai osztályába. A reklámgrafika szakon tanult Bálintról hamar kiderül, hogy inkább a festészet vonzza. 1934-ben Párizsba utazott, ahol Robert Capa fotográfus segédje lett, megismerhette Vajda Lajos fotómontázsait.
A hazatérése után Vaszary János magániskolájában tanult Bálint Endre később személyesen is megismerkedhetett Vajdával, akivel szoros ember-művészi barátságot kötött. 1936-tól Szentendrén járt, ahol bekapcsolódhatott a Korniss Dezső és Vajda Lajos köré csoportosuló fiatal művészek körébe.
Bár már 1938-ban gyűjteményes kiállítást rendeztek alkotásaiból, 1945-ig terjedő pályafutását nehéz megítélni, mert képeinek zömét sajátkezűleg semmisítette meg. Fiatalkori művei közül alig néhány utal érett korszakára, ezek egyike az üldözött zsidók sorsát megjelenítő Gyertyafénynél c. linómetszet-sorozat lapjai (1939-1941). ’Montázs’ című papírkollázsa is a háborúval járó zsidó üldöztetés témáját mutatja. A fotókból összevágott, majd kartonra ragasztott sötét kontúrú képek egyszerre fájdalmasak és szomorúak.
   

Részletek

Művész Bálint Endre (1914 - 1986)
Cím Montázs
Technika papir collage, fa
Elkészítés éve 1985
Jelezve j.hátul
Állapota
Proveniencia Israeli Magángyűjteményből
Szélesség 60 cm
Magasság 30 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem