Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kass János Mózes

Kass János: Mózes
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Kass János 1946-ban keramikus mesterlevelet szerzett, majd az Iparművészeti és Képzőművészeti Főiskolán tanult, utóbbin Hincz Gyula, Konecsni György és Kádár Jenő oktatta.
Az egyik leginkább foglalkoztatott könyvillusztrátorként tett szert népszerűségre. Számos gyermek- és ifjúsági olvasmányhoz készített finomvonalú rajzokat (Arany János: Toldi, Móra Ferenc: A didergő király, Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai, Tom Sawyer kalandjai).
De számos bélyegterven, szobron is dolgozott. „Mózes” című, terrakottából faragott szobrával a legismertebb bibliai alak arcát ragadta meg. A judaizmus, a kereszténység és az iszlám nagy prófétáját a művészettörténet göndör fürtökkel, hosszú, begöndörített szakállal jeleníti meg. Kass sem tett kivételt kisplasztikája komponálásakor. Mind a hajkorona, mind az arcszőrzet apró gödrei, vésetei hűen tükrözik a művészek által az idők során kialakított Mózes képet. De Kass műve leginkább az egyiptomi szobrászat frontalitását követi mandulavágású szemével, hosszú, egyenes orrával. Minimális eszközzel, a primitív faragások egyszerűségével emeli ki a figura fő jegyeit.

(Takáts Fábián)

 

Részletek

Művész Kass János (1927 - 2010)
Cím Mózes
Technika terrakotta
Elkészítés éve 1980 körül
Jelezve
Állapota kiváló
Szélesség cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem