Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Bér Rudolf Műteremben

Bér Rudolf: Műteremben
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult Bér Rudolfot rövidebb ideig Rudnay Gyula, de főként Bernáth Aurél oktatta. A több ízben külföldi tanulmányutakon járt alkotó művészetére franciaországi és olaszországi útjai gyakoroltak nagy hatást, ez utóbbi országban vált elismert festővé. Olyannyira, hogy az Olasz Királyi Akadémia tagjai közé választotta, 1980-ban elnyerte a rangos társaság aranyérmét, számos egyéni tárlatot rendezhetett Bolognában és Nápolyban, Firenzében és Pármában.
Pályája során táblaképeket, monumentális freskókat, seccókat, faintarziákat, de olajképeket is készített. ’Műteremben’ című alkotásán a festőművész egy olyan képen dolgozik, mint amilyennek maga is részese. A kubisztikus kompozíció így megismétlődik. Két alak fogja közre a festőállványt, a készülő művet a perspektíva is hangsúlyozza.
A formák, az erőteljes színvilág és a vastag kontúrok Bernáth Aurél koloritját juttatják eszünkbe. És ha már színek: Bér Rudolf palettája egészen expresszív, konstruktív kopozícióján vörös, sötét-és világosbarna, citrom-és narancssárga az uralkodó, vele kontrasztban az ég kékje. Az izzó színek meghitt jelenetté teszik a geometrikusan szerkesztett képet. Ebben rejlik ereje.
 

Részletek

Művész Bér Rudolf (1924 - 2004)
Cím Műteremben
Technika olaj, farost
Elkészítés éve
Jelezve j.j.l: Bér R
Állapota
Szélesség 105 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem