Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szász Endre Múzsa

Szász Endre: Múzsa
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A klasszikus mesterek technikáját szürrealisztikus elemekkel ötvöző Szász Endre széles körben ünnepelt és ismert alkotónk volt. Festő és grafikus, látványtervező és porcelánfestő is. Ez utóbbiban is (hollóházi pocelán) jelentős stílust alakított ki: opálos szürkében játszó képzeletbeli figuráit a keleti ornamentika vonaljátékának motívumaival elegyítette. Művészete egyedi, a 20. századi hazai grafika és festészet ötvözésének iskolateremtő példája.
Szász ’Múzsa’ című munkája magán hordozza jellegzetes grafikai elemeit: oszlopból kinövő növényzet, arcot formáló napocska, de láthatjuk a Szászra jellemző sakktáblát és a kompozíciót kiegyensúlyozó négyzetes mezőket is. Szerepük, hogy a félprofilban ábrázolt női fej körül ornamentikus keretet alkossanak. A múzsa vállaira omló hullámos tincseit széles karimájú kalap fedi, amelyből növényi formák bontakoznak ki.
Szász Endre szürrealisztikus alakja eszünkbe juttathatja Giuseppe Arcimboldo olasz festőművész különleges, gyümölcsökből, virágokból, állatokból álló arcait, de finomabb, rajzosabb kivitelben.
 

Részletek

Művész Szász Endre (1926 - 2003)
Cím Múzsa
Technika fekete és arany filctoll, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.l: Szász Endre
Állapota
Szélesség 50 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem